Kaj srečni ljudje počnejo drugače?

15. 6. 2022 // Wellness / Mind & spirit

Ste se že kdaj vprašali, kakšne so skrivnosti srečnih ljudi? Navsezadnje se zdi, da obstajajo ljudje, ki se takorekoč srečni zbudijo, medtem ko se ostali komajda spravimo iz temačnih misli. Če niste blagoslovljeni z večnim nasmehom, preverite, kako lahko to spremenite in postanete bolj srečni!

Vzemite si čas zase.

Srečni ljudje dajejo prednost stvarem, ki jih veselijo in si zanje enostavno vzamejo čas. Ne glede na to, ali gre za tenis ali sprehod po gozdu, poiščite čas zase in raven stresa bo upadla!

Odpustite si.

Če se venomer počutite krive, to vsekakor vpliva na vaše splošno počutje. Ignorirajte pretirane občutke krivde in enostavno naredite tisto, kar je dobro za vas. Vzemite si prost dan, da napolnite baterije; ob vrnitvi boste v top formi! Otroke pustite pri starših in končno preberite knjigo, ki jo odlagate že nekaj časa. Tudi sprehod v naravi vam bo dobro del. Nehajte delati ob 17. uri in pojdite domov k svoji družini; lahko zaključite jutri. Pa brez občutkov krivde!

Stran s slabo voljo.

Vsi smo občasno slabe volje. Ko boste naslednjič nerazpoloženi, zaprite oči, globoko zadihajte in se spomnite bolj srečnih trenutkov v življenju. Delajte na tem, da se razveselite: igrajte se s svojim psom, preizkusite DVD z vadbo in kuhajte ob najljubši glasbi. Vaš um se bo prilagodil in kmalu se boste počutili srečnejše.

Nasmejte se samim sebi.

Navijte glasbo na ves glas in poskakujte kot zmešani. Splezajte na drevo in se počutite kot otrok. Spuščajte zmaja, naberite šopek travniškega cvetja in iz njega spletite venček za na glavo, ... Vse to bo v vas prebudilo občutke sreče.

Kratkoročni užitki ne delujejo na dolgi rok.

Online nakupovanje, hitra hrana, droge, alkohol, ... vse to so kratkoročni užitki, zaradi katerih se na dolgi rok počutimo še slabše. Vaše temeljne potrebe bodo zadovoljili resnični dosežki. Obljubite si, da boste delali na ciljih, ki zahtevajo več truda in časa, vendar so na koncu veliko več vredni. Naučite otroke peke sladic. Naučite se novega jezika. Preizkusite nov šport. Mentorirajte.

V. J.

Foto: Gian Cescon / Unsplash

gian-cescon-00byexkcska-unsplash.jpg