Kako izgledati dobro na fotografijah?

4. 8. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Ker vemo, da si želite dobro izgledati na počitniških fotografijah, tokrat z vami delimo 7 odličnih nasvetov za uspešno poziranje na fotografijah.

Skrijte podbradek

Nihče ni dobro videti s podbradkom. Temu se lahko izognete tako, da med slikanjem brado usmerite navzdol in držite kamero v višini oči. Prav tako ljudem ne dovolite, da vas slikajo od spodaj.

Pazite na držo

Čeprav naj bi kamera dodala 5 kilogramov, lahko s pravilno držo na fotografijah izgledamo bolj vitki. Ko stojite pred fotografskim objektivom, obrnite telo pod kotom 45 stopinj stran od kamere, nato pa se s pasom obrnite proti kameri. Pomislite na klasično pozo Paris Hilton in jasno vam bo, kaj mislimo.

Popivnajte odvečen lesk

Če je vaš obraz poten, se bo to na fotografiji videlo. Bleščeče čelo zato pred fotografiranjem popivnajte z robčkom ali pudrom v kamnu.

Izogibajte se senci

Izogibajte se fotografiranju na prostem ob 12. uri, ko je sonce na najvišji točki, saj takrat svetloba na obrazu ustvari neprivlačne sence, kot so sence pod očmi, ob strani nosu ali pod brado. Prav tako se v zaprtih prostorih ne fotografirajte neposredno pod močnimi lučmi.

Vaja dela mojstra

Morda se sliši neumno, toda ljudje, ki vedo, kako pozirati, to vadijo v ogledalu. Želite, da je vaš nasmeh na fotografiji videti naraven? Vadite! Želite izgledati vitko? Stopite pred ogledalo in povadite naš napotek pod drugo točko.

Primerna izbira oblačil

Ne nosite oblačil, v katerih se ne počutite prijetnoo, saj se to hitro odraža na fotografijah. Preveč oprijeta, premajhna, zmečkana, umazana in slabo krojena oblačila na fotografijah vsekakor ne bodo videti dobro.

Ustrezno ličenje

Ličenje je zelo pomembno, če želite dobro izgledati na slikah. Za najboljše rezultate boste poskrbeli z naravnim ličenjem. Zakrijte utrujen videz, poudarite najboljše lastnosti in nikar ne pretiravajte, saj so močna ličila na fotografijah videti še težja.

V. J.

Foto: Instagram

photo-_mary_vostokova.jpeg@MARY_VOSTOKOVA