Kako odkriti veselje do vsakodnevnega življenja?

18. 9. 2020 // Wellness / Mind & spirit

Če se vam zdi, da vas zapuščata veselje in volja do življenja in vidite rešitev le v denarju, naj vam povemo, da se motite. Medtem, ko lahko luksuzno križarjenje po Deviških otokih ali nova Hermesova torba zagotovita začasno srečo, obstajajo tudi boljši in trajnejši načini za iskanje resničnega zadovoljstva in sreče v življenju.

Zaspite s pozitvnimi mislimi

Ste že opazili, da to, kako zaspite in se zbudite, vpliva na vaše razpoloženje skozi cel dan? Eden najlažjih načinov, kako najti veselje v življenju, je, da smo hvaležni za tisto, kar že imamo in da verjamemo, da nas čakajo še boljše stvari. Preden greste spat, si recite, da bo vse ok, da ste zdravi, srečni, izpolnjeni, da imate čudovito službo, itd. Razmišljajte o pozitivnih stvareh v vašem življenju, ne glede na to, kako majhne so. Tako se boste napolnili s pozitivnimi vibracijami, ki vas bodo spremljale tudi zjutraj in čez cel dan.

Verjemite, da vas najboljše še čaka

Namesto, da si govorite, da bo zmenek na slepo še ena katastrofa, si recite, da se boste zabavali, se spoznavali in se pogovarjali. Morda bo trajalo nekaj časa, toda sčasoma bodo negativne misli zamenjale pozitivne in življenje bo kar naenkrat bolj lahkotno.

Denarje naj bo orodje in ne cilj

Si želite zadeti na loteriji, ker bi si potem končno lahko kupili hišo in drag avto? Ali zato, ker si želite več prostega časa za družino in hobije? Potem so to tisti pravi cilji, ki vas bodo osrečili. Včasih je za resnično srečo bolje spustiti delovno soboto in dragocen čas raje posvetiti družini.

Izklopite televizijo

Včasih po napornem tednu - še posebej, ko zunaj pada dež - paše ležati na kavču in cel dan zapraviti ob gledanju televizije. Vendarle se boste bolje počutili, če boste svoj prosti čas zapravili za stvari, ki vas resnično veselijo. Udeležite se kuharskega tečaja, pojdite v telovadnico, z družino igrajte družabne igre, preberite knjigo, ki vas čaka na nočni omarici, ... Z gledanjem igralcev, ki prikazujejo življenje drugih ljudi, boste zamudili življenje, ki bi ga lahko sami živeli!

Ne opravljajte

Vsi imamo v družbi opravljivce, ki ljubijo dramo. Ne bodite eden izmed njih, saj tovrstni ljudje širijo negativne vibracije in običajno niso najbolj zadovoljni s svojim življenjem. Ko pričnemo v ljudeh videti le najboljše, se to kaže tudi v našem življenju. Dobro privablja dobro!

Spočijte se

Ne glede na to, koliko imate še za postoriti, si redno privoščite počitek. Popolno pospravljen dom je že videti dobro, vi brez podočnjakov pa še bolje! Ne pozabite, noč je vaša!

Vsakdanja zabava

Za zabavo in sprostitev ni treba rezervirati zgolj vikenda in praznikov. Pojdite v kino v torek ali pa se med tednom odpravite v restavracijo, ki je za vikende polna do zadnjega kotička. Prav tako lahko konec tedna izkoristite za počitek in ne nujno za zabavo in nešteto aktivnosti, ki se jih niste uspeli udeležiti med tednom. Verjemite, med tednom si boste hvaležni!

V. J.

Foto: Unsplash/Roberto Nickson

roberto-nickson-oqjo7tprzj0-unsplash.jpg