Kako se počutiti bolje?

27. 1. 2022 // Wellness / Mind & spirit

Morda ste imeli slab dan ali pa ste prestrogi do sebe. Kakorkoli že, vsak dan prinese številno možnosti za slabo voljo in slabo počutje v lastni koži. Prav zaradi tega se moramo zavedati, da obstajajo načini, ki nam lahko olajšajo tovrstne dni in občutke. Veliko razlogov je, zaradi katerih smo lahko ponosne nase in da se dobro počutimo v svoji koži. A kaj, ko v težkih dneh pozabimo nanje. Tukaj smo zato mi - da vas opomnimo, da obstajajo tudi stvari, zaradi katerih se moramo veseliti in biti ponosne nase, pa četudi nismo najmlajše, najlepše, najvišje, najtanjše, najpametnejše, najlepše, ...

Tukaj pa je še 10 načinov, kako postati boljše volje, ko smo na tleh:

Ustavite negativnost

Če vas je prizadel komentar druge osebe, poskušajte ustaviti negativne misli, ki so posledica le-tega. Namesto, da se osredotočite na negativne vidike, svojo energijo uporabite za razmišljanje o tem, kako bi izboljšale situacijo.

Negativno obrnite v pozitivno

Čeprav je v današnjem svetu težko dobiti veliko spodbude ali pozitivnih povratnih informacij, se trudite, da v tem vidite nekaj pozitivnega. Vse je lahko za nekaj dobro. Tako mišljenje ni lahko, a bolj ko vadite, lažje postane.

Postavite cilje

Ko svojo energijo usmerjamo v postavljanje in uresničevanje ciljev, pravzaprav nimamo časa razmišljati o negativnem.

Nehajte se primerjati

Namesto da se osredotočate na tisto, česar nimate, pomislite na to, kar imate. Vzemite si čas za razmislek in naštejte vse svoje lastnosti, spretnosti in talente.

Naredite nekaj lepega

Ne glede na to, ali damo kompliment tuji osebi ali pomagamo družinskemu članu pri opravilu, bo osrečevanje drugih zagotovo pripomoglo k našemu boljšemu počutju.

Skrbite zase

Ko se boste naslednjič počutile kot smet, si vzemite nekaj časa. Preberite knjigo, ki ste jo želele prebrati, pojdite v muzej, igrajte se s svojim ljubljenčkom. Naredite nekaj, kar vas bo spodbudilo in vam bo pomagalo očistiti um.

Spoštujte svoje telo

Dosledno zdravo prehranjevanje in vadba vam ne bosta pomagala le, da se boste bolje počutile glede svojega videza, ampak se boste počutile bolje tako fizično kot psihično.

Živite v sedanjosti

Seveda bi bilo kul imeti več denarja ali prostega časa, vendar se v sedanjosti dogaja tudi veliko dobrih stvari, ki jih je treba veseliti!

Naučite se oditi

Če imate v življenju ljudi, ki vašemu psihičnemu zdravju delajo več škode kot koristi, ne dovolite, da bi vas posrkalo v njihovo mrežo negativnosti. Odidite ali se vsaj oddaljite.

Poiščite navdih

Oglejte si videoposnetek na YouTubu ali preprosto ustvarite nekaj sami. Če se ne smatrate za tip DIY, si oglejte ali poslušajte nekaj navdihujočega, kar vam bo pomagalo dvigniti razpoloženje in narisati nasmeh na obraz!

V. J.

Foto: Unsplash / Dane Wetton

dane-wetton-zdldggbi9ow-unsplash.jpg