Majhne stvari za večjo samozavest

3. 8. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Verjetno vas trditev, da smo sami največji kritiki, ne preseneča. Vsakodnevno ostro presojamo vse od svojega izgleda in zmožnosti do odnosov z družino in ostalimi ljudmi. Čeprav obstajajo številni razlogi za takšno vedenje (vzgoja, odnosi, mediji itd.), nikar ne pustite, da bi imela nizka samozavest negativen vpliv na vse vidike vašega življenja. Raje se naučite obvladovati negativne misli in se naučite imeti pozitiven pogled na svet. Vsak dan počnite sledeče majhne stvari, s katerimi boste razbile ovire do bolj samozavestnega in srečnega življenja!

Dnevne afirmacije

Utišajte tisti glas, ki vam govori da niste dovolj dobre. Prilagodite ga tako, da vsak dan z lista papirja preberete seznam pozitivnih afirmacij. Večkrat, ko jih boste slišale, bolj šibek bo negativen glas.

Urejen videz

Čeprav zaupanje vase prihaja od znotraj, lahko dober videz pripomore k samozavestnem počutju. Če nosite stvari, ki se ne prilegajo dobro, in se v njih počutite neprijetno, se to lahko odraža na vašem počutju. Pazite, da nosite čista, zlikana oblačila, ki se prilegajo vaši postavi in poudarijo vaše adute. Presenečeni boste, kako se bo to odražalo na vašem počutju!

Učite se novih stvari

Več kot vemo, bolje se počutimo. Znanje vsekakor pripomore k boljšemu počutju in zviša zmožnosti za uspeh v življenju. Na primer, učenje drugega jezika lahko poveča samozavest pri iskanju zaposlitve vaših sanj.

Skrb zase

Vsakodnevna skrb za svoje duševno, čustveno in fizično zdravje je pomembna za vsesplošno dobro počutje. Ustvarite rutino, zaradi katere se boste počutile bolje. To je lahko jutranji smuti, večerna joga, sproščujoča kopel, pisanje dnevnika ... Ne glede na to, kaj izberete, to storite vsak dan in se zato počutite posebno (ker to tudi ste).

V. J.

Foto: Instagram

1.jpeg@lighthouse_retouch