Zakaj smo vsi kar naenkrat nenehno preveč zaposleni?

17. 12. 2020 // Wellness / Mind & spirit

"Tisti, ki so modri, niso nenehno zaposleni, tisti, ki so preveč zaposleni, pa ne morejo biti modri." - Lin Yutang

Biti nenehno zaposlen je izbira! Z ogledom videa minimalista Jeffa Shinabargerja se prepričajte, da 'biti nenehno zaposlen' ni nekaj, na kar bi morali biti ponosni, ampak se bi mogoče morali tega prej sramovati. Pretirana zaposlenost je trend, ki se ga drži vse preveč ljudi. Ker takšen način življenja ni zdrav, preverite, kaj lahko spremenite v svojem življenju, da nenehno zasedenost izbrišete iz svojega življenja!

1. Zavedajte se, da je zasedenost izbira. To je odločitev, ki jo sprejmemo.

2. Nehajte s poveličevanjem zasedenosti. Povsem ok je ne biti nenehno zaposlen.

3. Cenite in načrtujte počitek. Eden od razlogov, da se mnogi od nas držimo zasedenih urnikov, je, da ne prepoznamo vrednosti počitka. Toda počitek blagodejno vpliva na naša telesa, naše misli in naše duše.

4. Ponastavite svoje prioritete in določite, kaj vam je v življenju resnično pomembno. Zdravje, družina, meditacija, ... Šele nato okrog teh zgradite urnik.

5. Zmanjšajte svoje imetje. Stvari, ki jih imamo, zavzamejo veliko več časa in mentalne energije, kot se zavedamo.

6. Vzemite si čas. Za kosilo, meditacijo ali prijatelja.

7. Večkrat izrecite besedo "ne."

Še enkrat - nenehna zasedenost ni nič posebnega. Popolnoma ok je, če imamo mirno in ustaljeno življenje! Morda pa se bomo v času praznikov končno zavedli, kaj je resnično pomembno in nam bo počasni življenjski slog dejansko pričel odgovarjati?

V. J.

Foto: Unsplash/Marvin Meyer

andrew-neel-ute2xafqu2i-unsplash.jpg