Jesenski recepti: Jabolčni smuti s cimetom
September je obarval naravo v čudovite jesenske odtenke, ti pa so si pot utrli tudi do naše kuhinje. Čudovito rdeča jabolka si najraje pripravimo v obliki čežane in jabolčne pite, v bolj zdravi različici (a nič manj slastni) pa jih bomo odslej pripravljale tudi v obliki zdravega in poživljajočega jabolčnega smutija s cimetom.
S čudovitimi jesenskimi barvami pride tudi čas hladnih in temačnih juter, ko poleg kave ali zelenega čaja potrebujemo 'pick-me-up' smuti, ki napolni z energijo in z omamnim okusom ter čarobnim vonjem predrami vse naše čute. Predstavljamo vam jabolčni smuti s cimetom, ki bi mu lahko rekli tudi tekoča jabolčna pita. Za dva jabolčna smutija, ki po zaslugi cimeta poživljajoče vplivata na prebavo, potrebujemo:
2 jabolki (olupljeni in razkoščičeni)
1/2 skodelice kokosovega mleka
1/2 skodelice riževega mleka
1/2 čajne žlike vanilijevega ekstrakta
2 dateljna (brez koščic)
1 čajno žlička cimeta.
Navodila:
Vse sestavine vržemo v električni mešalnik in zmeljemo do gladkega. Prelijemo v kozarca in uživamo. Dober tek!
V. J.
Foto: Liver Doctor
