Če imate občutljivo kožo, prenehajte s tem delom nege

29. 1. 2023 // Wellness / Telo

Če je vaša koža zaradi nizkih temperatur, vetra in notranjega ogrevanja v preteklih zimskih mesecih postala luskasta, izsušena, zategnjena in pordela, je čas, da spremenite nekaj korakov v vaši dnevni negi obraza. Če želite nazaj sijočo in mehko kožo obraza, ki ste jo imele še jeseni, iz nege izločite grobe pilinge, čistilna sredstva, ki vsebujejo alkohol in produkte, ki vsebujejo visoko stopnjo kislin.

Piling obraza naj bi koži koristil, saj z njim odstranimo odmrle celice in pospešimo obnavljanje kože. Vendarle pa prepogosto 'pilingiranje', drgnjenje in čiščenje koži prej škoduje kot godi. Z grobim odstranjevanjem suhe kože lahko namreč poškodujemo zaščitno bariero kože in stanje le še poslabšamo. Koža z uničeno zaščitno bariero se lažje vname in je videti nezdravo.

Da bi kožo rešile še pred prvimi pomladnimi dnevi, v nego vključite hranilno kremo za obraz, bogato olje za obraz, kremno čistilo za obraz, tonik zamenjajte za rožno vodo in obraz umivajte z mlačno in ne vročo vodo. Vaša koža vam bo hvaležna!

V. J.

Foto: Pinterest

1.jpg