Jure Košir in Borut Veselko prisegata na visok zaščitni faktor

10. 6. 2015 // Wellness / Telo

Jure Košir že več let zaupa znamki La Roche-Posay, letos pa je njen ambasador postal tudi Borut Veselko. Zaupala sta nam, kako poleti poskrbita za ustrezno zaščito pred soncem in preventivo pred razvojem melanoma. Poleti se sicer najraje zadržujeta v senci, kadar sta aktivna v naravi, pa ne pozabita na primerna oblačila in uporabo zaščitne kreme.

Borut Veselko: “Ko sem bil še otrok, na zaščito pred soncem enostavno nihče ni kaj dosti mislil, potem so nas pa včasih tudi z jogurtom mazali. Kasneje skozi življenje in tudi ob študiju medicine je raslo zavedanje, da je sonce prijetno, a lahko tudi nevarno. Zdaj samo še iz površnosti dobim kakšno opeklino. Zato podpiram tudi projekt boja proti melanomu znamke La Roche-Posay, saj se mi zdi, da je treba ljudi osveščati o nevarnosti sonca in pravilni zaščiti ter jih spodbujati k preventivi. Ljudje moramo imeti radi sebe in s tem tudi svojo kožo. Osebno se raje primerno oblečem, saj mi je to bolj prijetno, kot mazati se s kremo. Če pa se že mažem, uporabim visok zaščitni faktor.”

Jure Košir: “Kot že večletni podpornik projekta Teden boja proti melanomu in znamke La Roche-Posay se zavedam resnega problema naraščajočega števila melanoma in zato z družino poskrbimo, da smo na soncu primerno zaščiteni in si tudi redno pregledujemo kožo. Letos projekt cilja na še posebej ogroženo skupino, moške nad 50. letom starosti, s katerimi se lahko, ne glede na starost, na nek način poistovetim tudi sam, saj veliko časa posvetim aktivnostim na prostem. Moški nasploh svoji koži posvečamo premalo pozornosti, zato pozivam vse moške in tudi njihove boljše polovice, da redno pregledujejo svojo kožo in se pred soncem dobro zaščitijo.”

PR

jure_kosir_dan_boja_proti_melanomu.jpgborut_veselko.jpg