Kako na zdrav način do dolgotrajno zagorele polti?

23. 6. 2017 // Wellness / Telo

Zagorela in sijoča polt je velika želja večine žensk, ki se ravno zaradi tega v vročih poletnih mesecih še prerade nastavljajo škodljivim sončnim žarkom. V kolikor si tudi vi želite dolgotrajno porjavelo polt, sledite našim navodilom v nadaljevanju in si jo zagotovite na bolj zdrav način!

Sončnim žarkom se izpostavljajte postopoma! Nikar ne pretiravajte, saj se mora naša koža v prvih počitniških dneh še privaditi na visoke temperature in močne sončne žarke. V prvih dneh se ne sončite več kot dve uri na dan, in še to pred enajsto uro dopoldne in po četrti uri popoldne, ko sonce ni več tako nevarno. Tudi športno udejstvovanje na plaži šteje kot sončenje, saj je telo tudi takrat izpostavljeno sončnim žarkom.

Poleti uživajte hrano, bogato z vitaminom E, ki je izredno pomemben za proizvodnjo melanina v človeškem telesu. Najdemo ga v sadju in zelenjavi rumene in oranžne barve.

Pred odhodom na plažo, med sončenjem in po vsakem plavanju kožo celega telesa namažite s kremo za sončenje, ki zagotavlja zaščito pred poškodbami UV žarkov. Pri tem ne pozabite na obraz!

Poleg zaščite lahko za hitrejše doseganje porjavele polti uporabite tudi suho olje za hitrejšo porjavitev oziroma Marmelado, ki pomaga pri hitrejšem in intenzivnejšem pridobivanju privlačno zagorele polti ter ji podarja čudovit lesk. Dragocena naravna olja kožo izdatno hranijo in vlažijo. Ker ne zagotavlja UV-zaščite, kožo pred uporabo zaščitite s primerno visokim zaščitnim faktorjem.

Po sončenju kožo nahranite z mlekom za po sončenju ali Jogurtom, ki kožo razvaja z osvežilno kokosovo vodo. Lahkotna formula prijetno hladi, pomiri ter koži po sončenju povrne izgubljeno vlago. Dodano karitejevo maslo nahrani in regenerira, medtem ko šipkovo olje, bogato z vitaminom E, pomaga pri obnovi kožnih celic ter vrača mehkobo in elastičnost.

Mi smo za letošnjo nego kože med in po sončenju izbrali Afroditine izdelke, ki imajo letos povsem novo, svežo in privlačno embalažo. Oglejte si jih v galeriji ...

V. J.

Foto: Afrodita, Pinterest

3.jpgsun-care-25-obraz-tuba-360x730.jpg