Kako se pravilno namažemo s kremo za sončenje?

18. 7. 2020 // Wellness / Telo

Že vrabci na strehah oziroma galebi na nebu čivkajo, da je sončenje lahko zelo nevarno in da lahko na naši koži pusti posledice, kot so prehitro postarana koža, pigmentacije, alergija, izsušena koža in celo kožni rak.

V kolikor menite, da se lahko soncu nastavljate popolnoma brez skrbi in zaščite, ker:

ste pred poletjem svojo kožo na sončenje 'pripravili' s solarijem ali porjavitveno kremo;

ste se s kremo namazali zjutraj;

imate že po naravi manj občutljivo temnejšo polt;

se močno motite!

Naj vam še enkrat povemo, da so posledice sončenja brez ustrezne zaščite lahko zelo nevarne. Pri Fashion.si vam svetujemo, da se pred odhodom na plažo oziroma po vsakodnevnih opravkih namažete s kremo za sončenje z ustreznim zaščitnim faktorjem za vaš tip polti. Pri tem pa sledite našim napotkom za pravilno uporabo in nanos kreme za sončenje:

Izberite ustrezno zaščito - v kolikor vaša polt ni občutljiva, bo zadostoval faktor SPF 10, za občutlivejšo polt pa bo primeren faktor SPF 20 in več.

Na zaščito nikakor ne pozabite prve 3 dni sončenja, saj je takrat možnost za opekline še višja.

Nanos kreme osvežite na vsaki 2 uri in še posebej po vsakem fizičnem naporu (obvezno po plavanju v morju ali tuširanju).

S sončenjem tudi zaščiteni ne pretiravajte. Začnite s 15 minutnimi intervali, soncu pa se (še posebej na začetku sezone) izogibajte med 12. in 16. uro. Med sončenjem počivajte v senci ali pa se zaščitite s primernimi oblačili in velikim slamnikom.

Ne pozabite na občutljivejše dele telesa - s kremo za sončenje temeljito namažite obraz, lasišče, ušesa, vrat, stranski del trupa, dekolte, kolena, narti in stopala.

Kaj pa pravilna količina uporabljene kreme? Za vsak del telesa - obraz, dekolte, trebuh, hrbet, roke in noge - porabite čajno žličko izbrane kreme za sončenje.

Mi bomo letos poleti svojo kožo in kožo svojih najdražjih zaščitili z izdelki Sun Care, ki z zaščitnim faktorjem od SPF 6 do SPF 30 zagotavljajo odlično 'naravno zaščito kože' pred sončnimi opeklinami in foto-staranjem ter z izdelki za nego po sončenju pomagajo ohranjati njeno dolgotrajno porjavelost, svežino in voljnost.

Vse najnovejše izdelke za nego kože pred, med in po sončenju Sun Care najdete tukaj.

V. J.

Foto: Afrodita, Unsplash / Mickael Gresset

mickael-gresset-x6dt5xai6mg-unsplash.jpgFoto: Unsplash / Mickael Gressetsun_care.jpg