Kako v poletje zakorakati s svilnato gladko kožo?

21. 6. 2017 // Wellness / Telo

Pred nami so vroči dnevi, ko bomo oblekle poletne obleke, kratka krila, kratke hlačke in odprte majice, ki bodo razkrile veliko več gole kože kot sicer. Pravzaprav lahko rečemo, da so ti dnevi že prišli, z njimi pa tudi potreba po svilnato gladki koži brez nadležnih dlačic. Da bi v poletje zakorakale karseda samozavestno, smo v nadaljevanju pripravili vodič po različnih - najbolj učinkovitih - načinih depilacije. Katerega boste izbrale?

Voskanje

Voskanje prinaša zadovoljive rezultate, vendar nekateri menijo, da je postopek nadvse boleč in zamuden. Voskanja se lahko lotite sami ali pa obiščite kozmetični salon. Z voskom lahko depilirate vse predele kože. Obstajata dva načina voskanje - vroče voskanje, pri katerem je treba vosek segreti, in hladno voskanje, pri katerem hladni vosek odstranimo s trakovi. Vosek segrejemo in ga s posebno žličko v tankem sloju namažemo v smeri rasti dlak. Na naneseni vosek pritisnemo poseben trak in s hitrim potegom povlečeno v smeri, ki je nasprotna smeri rasti dlak.

Kaj pa nevarnosti voskanja? Po voskanju se utegnejo pojaviti podplutbe, ki so posledica nepravilnega odstranjevanja depilacijskih trakov. Voskanje deluje tudi kot nekakšen piling, saj hkrati z voskom odstranimo odmrle dele povrhnjice. Koža bo takoj po voskanju sicer razdražena in pordela, toda že čez nekaj ur bo spet mehka in gladka. Voskanje je treba ponoviti na 3 do 8 tednov. Voska nikar ne nanašajte na rane, brazgotine in poškodovane dele kože!

Epilator

Nezaželene poraščenosti na nogah se lahko znebite tudi z epilatorjem. Postopek je približno tako boleč kot pri voskanju, saj se tudi s tem načinom znebite dlake s korenino vred. Učinek je vsekakor trajnejši od britja. Še posebej neprijetno je pri prvem epiliranju, kasneje, z redno uporabo, je dlak čedalje manj, postopek pa tako tudi manj boleč.

Po odstranjevanju dlak z epilatorjem se koža lahko vname, kar se kaže v obliki rdečice na določenih delih ali pa majhnih izboklinic, ki jih je mogoče omiliti z nanosom losjona, ki vsebuje aloe vero.

IPL tehnologija

Gre za optimalen način odstranjevanja dlačic, ki enostavno nadvlada vse ostale, velikokrat neprijetne, načine depilacije. IPL tehnologija odstranjevalcev dlačic, ki je z razvojem tehnologije na področju nege in urejanja telesa nasledila britvice, kreme, brivnike in epilatorje ter marsikateri dami precej poenostavila skrb za svoje telo.

IPL kratica predstavlja depilacijo z intenzivno pulzno svetlobo, ki dlake osvetli s tako imenovanimi nežnimi svetlobnimi pulzi. IPL odstranjevalec dlačic deluje tako, da melanin (barvni pigment) v njih vpija svetlobo in jo pretvori v svetlobno energijo, ta pa v koreninah spodbuja počivanje lasnih mešičkov. Dlakam je preprečena ponovna rast, zato kmalu odpadejo. Takšen odstranjevalec dlačic je enostaven za uporabo kjerkoli in kadarkoli. Ustvarjalci so preračunali, da za depilacijo spodnjega dela obeh nog potrebujete ​v zgolj 15 minut (pri najsodobnejših 8), kar pomeni, da sam postopek spada med hitre in med tiste, ki jih lahko ženske opravimo mimogrede v času jutranje ali večerne rutine. Predel bikinija je opravljen v 4 minutah, pazduhe v dveh in obraz v pičli eni minuti.

Učinkovitost IPL tehnologije je odvisna od vrste kože in barve las oziroma dlačic. Melanin vpija svetlobo IPL, zato aparata ne smete uporabljati tiste, ki se lahko pohvalite z zelo svetlimi, rdečkastimi ali belimi oziroma sivimi dlakami, ki vsebujejo zelo malo pigmenta. Prav tako se mu obvezno izognite gospodične s črno poltjo, saj produkt ne bo zaznal razlike med barvo kože in dlačicami, zaradi česar lahko pride do opeklin.

V. J.

Foto: Braun

6.jpg1.jpg