Kako zaščititi najbolj občutljive dele telesa pred prezgodnjim staranjem?

8. 7. 2018 // Wellness / Telo

Če mislite, da vaša koža ni občutljiva na sonce, ker hitro porjavi, vam vseeno svetujemo, da jo zaščitite - vsaj na najbolj občutljivih delih telesa. Obstajajo namreč ljudje, ki so še posebej občutljivi na sonce in morajo kožo po vsem telesu zaščititi z visokim zaščitnim faktorjem, če po obisku plaže ne želijo opeklin. Obstajajo pa tudi ljudje, katerih koža ne pozna sončnih opeklin, a se zaradi sončenja vseeno prehitro stara. Da bi se tej nadvse nehvaležni posledici sončenja izognili, s kremo z zaščitnim faktorjem zaščitite vsaj še posebej občutljive dele telesa. To so: koža okrog oči, koža na predelu ušes in koža na konici nosu. Prav tako s kremo za sončenje nujno namažite dekolte, saj se na tem predelu hitro pokažejo posledice sončenja v obliki pigmentnih madežev in gub. Tega pa seveda nočemo, kajne?

Da zaključimo - kožo celotnega telesa zaščitite s faktorjem, ki je primeren za vaš tip kože, kožo na občutljivih predelih pa zaščitite z visokim zaščitnim faktorjem. Za dodatno zaščito pa lahko poskrbite tudi s sončnimi očali, slamnikom in lahkotno tuniko.

V nadaljevanju preverite, kakšno izbiro krem za sončenje imajo letos pri Afroditi. Mi smo nad njihovi izdelki za sončenje Sun Care z zaščitnim faktorjem od SPF 6 do SPF 30, ki zagotavljajo odlično 'naravno zaščito kože' pred sončnimi opeklinami in foto-staranjem, naravnost navdušeni!

V. J.

Foto: Afrodita, Pinterest

3.jpg4.jpg