3 nasveti, kako zmanjšati vidnost strij na koži

9. 3. 2023 // Wellness / Telo

Čeprav so še daleč pred nami, se lahko na najtoplejše poletne mesece, ko na plaži razkrijemo največ kože, začnemo pripravljati že danes. Zdrava prehrana, fizična aktivnost in želja po čudoviti postavi so prisotni skozi celo leto. A vseeno še toliko bolj v poletnih mesecih, ko odvržemo večino svojih oblačil in se prepustimo soncu ter lahkotnemu vetru.

Vse ženske so čudovite, a vseeno na svojem telesu opazijo manjše “napake”, katere je zagotovo mogoče ublažiti, na primer strije. Strije se na telesu pojavijo kot sprememba na koži, ki je običajno rezultat hormonov. V času nosečnosti imajo hormoni nalogo, da mehčajo kolagen, da bi bila koža lahko čim bolj elastična. Kolagenski sestav ni enak pri vseh ženskah. Vsekakor pa strije niso zgolj posledica nosečnosti. Nastanejo ob hitri izgubi ali pridobitvi kilogramov, v pubertetnem obdobju, ko se telo intenzivno razvija. Na začetku so strije običajno rdeče barve, sčasoma postajajo vedno bolj bele, a zato ne manj vidne. Njihovega obstoja ali vidljivosti ni mogoče v celoti odstraniti.

Za vas imamo 3 beauty nasvete, ki bodo pomagali vsaki dami.

Pospešite cirkulacijo

Redna masaža, četudi pod tušem z gobico, je odlična za spodbujanje cirkulacije, ki pomaga pri zmanjšani vidnosti strij. Ko so strije še v fazi rdeče barve, je njihovo vidljivost lažje zmanjšati.

Piling in vlaženje

Odstranjevanje odmrlih celic s kože pomaga pri nastanku nove, mlade kože. Na ta način se regeneracija kožnih celic pospeši, strije pa so manj vidne.

Nega s suhimi olji

Suha olja za nego kože uporabljajo ženske po celem svetu. Suha olja dokazano delujejo na zmanjšano vidnost strij - pri znamki Nuxe lahko na primer potrdijo, da njihovo čudežno suho olje Huile Prodigieuse z 98,1% naravnih sestavin in 7 dragocenimi rastlinskimi olji vidnost strij zmanjša za kar 30%.

Najnovejša edicija omenjenega suhega olja Huile Prodigieuse prihaja z obogateno formulo, saj tokrat vsebuje tsubaki olje, ki ima antioksidacijski in anti-age učinek, ter obnavljajoče arganovo olje. Tako kot njegova prejšnja formula, suho olje še vedno vsebuje olje sladkega mandlja, ki mehča, medtem ko kamelija poskrbi za hranjenje, borečevo olje za glajenje, lešnikovo olje za vlaženje, olje makadamije pa pomirja kožo. Obogaten je tudi z antioksidacijskim vitaminom E. Vseh 7 dragocenih rastlinskih olj v formuli Huile Prodigieuse je pridobljenih s hladnim stiskanjem, ki je okolju prijazen proces, s katerim pridobivajo visoko kakovostna olja, bogata z maščobnimi kislinami, ki se odlično prilegajo tako koži kot tudi lasem. Z odlično poznano dišavo poskrbi za prepletanje čutnosti in ženstvenosti, z notami pomarančnih cvetov, bergamotke, vrtnice, magnolije, kokosa in vanilije.

Nuxe naravna kozmetika je na voljo v lekarnah, trgovinah Maxi, Leposana (E.Leclerc) in NAMA v Ljubljani.

V. J.

Foto: Nuxe

depositphotos_82636046_xl-2015.jpgnuxe_strije.jpg