Ključna dejstva o serumih za nego kože

19. 4. 2018 // Wellness / Telo

Kaj je serum in zakaj ga je dobro vključiti v vsakdanjo nego?

Serum je dodatek dnevni negi, ki v kombinaciji z dnevno in nočno kremo daje še boljše rezultate. Po redni uporabi bo koža bolj navlažena, gube se bodo zapolnile, odpravila pa se bo tudi pretekla škoda v obliki pigmentacijskih madežev, utrujen izgled kože, ...

V čem se serum razlikuje od kreme za obraz?

Serumi imajo v primerjavi s kremami za obraz manjše molekule, zaradi česar pronicajo globlje v kožo. So tudi bolj koncentrirani kot kreme, zato dajejo bolj intenzivne rezultate. Serum je odlična podlaga za kremo, saj skupaj dajeta še boljše rezultate. Priporoča se tudi za nego zelo suhe kože, v primeru mastne kože pa ga lahko uporabljamo tudi brez kreme.

Uporaba seruma

Serum nanašamo v manjši količini na temeljito očiščen obraz. Serum bo v kožo še bolje prodrl, če bomo ob čiščenju uporabile nežen piling za obraz. Po nanosu počakamo minuto ali dve, da koža serum vpije, nato pa nadaljujemo z nego.

Primer dobrega seruma

Danes na prodajnih policah naših najljubših drogerij najdemo številne serume za obraz. Nas je navdušil serum domače proizvodnje​ - Beesecret iz Medexa.

Serum Beesecret vsebuje čebelji strup, ki mu mnogi pravijo naravna alternativa botoxu. Serum Beesecret globinsko navlaži kožo in prežene utrujen videz. Serum dopolnjuje tudi krema za obraz, ki tako kot serum s čebeljim strupom, dišečim mandljem, medom in žlahtnimi vitamini globinsko nahrani in navlaži kožo. Mandljevo olje, bogato z vitaminoma A in E, pomaga pri obnovi kože in blagodejno vpliva na povrhnjico. Nadomešča maščobe v koži ter kožo globinsko vlaži in mehča. Čebelji strup in ostale naravne sestavine pa zmanjšajo izrazitost gub, obenem pa upočasnjujejo njihovo prezgodnje nastajanje. Več o Medexovi novi beauty skrivnosti si preberite tukaj.

Kakšna je koža po uporabi seruma?

Ker serum kožo bogato nahrani do najglobljih plasti in poskrbi za dobro obnovo kožnih celic, jo naredi mehko, voljno, prožno in navlaženo.

V. J.

Foto: Beesecret, Because I’m Addicted

1.jpg2.jpg