Naravni triki za lepe in zdrave nohte

24. 1. 2022 // Wellness / Telo

Če se vaši nohti pogosto lomijo, so krhki, nagnjeni k cepljenju in so videti nezdravi, preverite, kaj bi lahko bilo krivo za to in kaj lahko storite, da bi bili ponovno zdravi, močni in sijoči.

Največji sovražnik lepih nohtov je vsekakor detergent. Če pogosto umivate posodo, pri tem nujno uporabite rokavice za pomivanje posode - še bolje, če pred pomivanjem na roke nanesete losijon in jih šele nato zaščitite z rokavicami.

Sovražnik zdravih nohtov je tudi prepogosto obiskovanje manikerke. Še posebej, če imate rade gelish nohte. Čeprav izgledajo lepo, takšna nega nohte na dolgi rok izsuši in jih naredi krhke. Prav tako se izogibajte pretiranemu nošenju umetnih nohtov.

Še nekaj trikov, ki bodo vašim nohtom povrnili zdrav videz:

Na noht in obnohtno kožico nanesite segreto olivno olje. Olje, ki bo pomagalo pri obnovi nohtov in mehčanju obnohtne kožice, dobro vmasirajte in postopek ponovite večkrat tedensko.

Eterično olje čajevca bo vaše nohte rešilo, če so le-ti nagnjeni k glivičnim obolenjem. Olje čajevca namreč deluje protimikrobno in pomaga pri uničevanju glivic. Eterično olje zmešajte z olivnim in z mešanico večkrat na teden namažite nohte na rokah in na nogah.

Pivo ni dobro le za nego las, ampak okrepi tudi nohte. Pivo zmešajte z enako količino jabolčnega kisa in olivnega olja. V mešanico pomočite nohte za približno 15 minut in postopek ponovite večkrat tedensko.

Večkrat smo že pisali o zdravilnih učinkih lanenega semena. Ker vsebuje veliko vitaminov iz skupine B, pomembnih mineralov in je dober vir maščobnih kislin omega-3, ga vključite v svojo prehrano in obljubimo vam, da bodo vaši nohti kmalu boljšega videza!

V. J.

Foto: Unsplash / allison christine

allison-christine-n4mhxhd1dki-unsplash.jpg