Nega kože z naravnimi olji

8. 11. 2023 // Wellness / Telo

Čista in naravna rastlinska olja, ki jih pridobivajo s hladnim stiskanjem semen, plodov ali korenin, so odlična za vse, ki stavijo na naraven pristop k lepotilni negi. Takšna olja ne vsebujejo barvil in dišav ter so pred oksidacijo velikokrat zaščitena z naravnim vitaminom E, ki zavira staranje kože.

Naravna olja poživljajo, mehčajo in hranijo našo kožo, ki je po uporabi voljna in sijoča. Poleg kože pa lahko z naravnimi olji nahranimo tudi naše lase in nohte. V nadaljevanju preverite, s katerimi naravnimi olji lahko zamenjate večino svojih lepotilnih produktov.

Arganovo olje

Arganovo olje premore veliko vitamina E, karotena in maščobnih kislin. Zaradi svoje čudežne sestave se odlično odreže pri negi suhih las, krhkih nohtov in problematične kože.

Olivno olje

Olivno olje je bogato z antioksidanti in vitamini, med katerimi prevladujeta A in E. Olivno olje lahko uporabljamo za nego celotnega telesa, z njegovo pomočjo pa si lahko vsak večer odstranimo tudi ličila. Z olivnim oljem se lahko poslovite od strij, krhkih nohtov, suhih las, utrujene kože …

Jojobino olje

Jojobino olje ne maši por in je odlično za nego problematične kože. Jojobino olje kožo navlaži, nahrani in obvaruje pred vplivi okolja. Primerno je za vse tipe kože in celo preprečuje nastanek gub.

Ricinusovo olje

Ricinusovo olje je odlično za nego kože, spodbuja rast las, trepalnic in obrvi ter se prvovrstne odreže v boju proti strijam. Ker na kožo deluje vlažilno in spodbuja tvorbo kolagena in elastina, ricinusovo olje zlahka nadomesti marsikatero kremo proti gubam.

V. J.

Foto: Unsplash / Icons8 Team

icons8-team-y2t5ht7pwx4-unsplash.jpg