Plankanje: Vadba za popolno formo

14. 12. 2020 // Wellness / Telo

Če še niste ljubiteljica ene izmed najbolj preprostih in učinkovitih vadb za utrjevanje celotnega telesa, boste to po vsej verjetnosti kmalu postale. Tokrat vam namreč predstavljamo plankanje, statično vajo za oblikovanje vseh kritičnih delov telesa. Za tiste, ki (še) nimate izdelane rutine redne telovadbe, je morda prav plankanje tista vaja, s pomočjo katere jo boste najlažje vpeljale v svoj vsakdan.

Plankanje je statična vadba, pri kateri je pomembna drža celotnega telesa v pravem položaju in to je tudi vse. Čeprav se celotna vaja zdi nadvse enostavna in lahka, je vse prej kot to, saj zahteva aktivacijo in krepitev celotnega telesa. Plankanje je vaja, ki vam bo utrdila celotno postavo, okrepila hrbet, zadnjico, trup, roke, vplivala na boljšo držo in dala moč celotnemu telesu.

Za plankanje ne potrebujete nobenih pripomočkov in opreme in jo lahko izvajate kadarkoli v udobju lastnega doma. Strokovnjaki za plankanje zatrjujejo, da je to vaja, s pomočjo katere lahko preobrazite in utrdite telo že v enem mesecu. Za izvrstne rezultate je dovolj že nekaj minut plankanja na dan, zaradi česar se nam zdi to idealna (začetna) vaja, s katero ne rabite odlašati niti enega dneva več.

V nadaljevanju si oglejte video, v katerem strokovnjakinja za fitnes Rebecca-Louise pokaže nekaj različic plankanja. Naj vas navduši!

V. J.

Foto: Unsplash/bruce mars

bruce-mars-tj27cwu86wk-unsplash.jpg