Popolna postava za lenobe

18. 3. 2021 // Wellness / Telo

Priznajmo si: večino časa nismo dovolj motivirane, da bi se vsak dan odpravile v telovadnico (ali postavile na podlago za jogo). Prav tako nismo nas večina ni dovolj premožnih, da bi nas tja odvlekel osebni trener. Prav zaradi tega smo v nadaljevanju pripravili nekaj preprostih idej, ki bodo k miganju in skrbi za svojo postavo zvabile še največje nemotivirane lenobe.

Spremenite svojo prehrano

Pri skrbi za telo ni pomembna samo vadba, ampak tudi zdrava prehrana. Namesto torte naj bo odslej na jedilniku sadje, namesto ocvrtega krompirčka riž, ...

Pojdite peš

Do svojega stanovanja ali pisarne se povzpnite po stopnicah. To je najbolj preprost način, da vsak dan porabite nekaj dodatnih kalorijin poskrbite za toniranje mišice zadnjice in nog!

Vadite med gledanjem televizije

Namesto da med gledanjem televizije sedite na kavču in grizljate mastne prigrizke, si omislite steper ali sobno kolo, ter te zabavne ure posvetite tudi svoji postavi.

Pojdite ven

Preživljanje časa na prostem skoraj zagotavlja večjo aktivnost. Med sprehodi po mestnih ulicah ali naravi boste porabili kalorije, se nadihali svežega zraka in naužili sončnih žarkov.

Pijte več vode

Pitje vode med obroki zatre apetit, izboljša presnovo, hidrira telo, nahrani kožo od znotraj, pomaga telesu pri izločanju toksinov, ...

Določite cilj

Določite konkreten cilj, ki ga želite doseči. Na primer odteči 5 kilometrov na določen datum - in to tudi storite!

Pozabite na mehurčkaste pijače

Z jedinika črtajte vse sladke pijače in jih zamenjajte z vodo, nesladkanim čajem in mineralno vodo.

Mavrica na krožniku

Paradižnik je rdeč, borovnice modre, če je vaš obrok pisan, je to bolje za vas. Bolj barvita je vaša hrana, boljša je za vas!

Zmanjšajte obroke

Velikost obrokov v restavracijah je pretirana. Lahko jo prepolovite jo in raje pojejte več manjših obrokov na dan.

Oblecite se za uspeh

Takoj ko vstanete, oblecite svoj komplet za vadbo. Tako boste zagotovo bolj motivirane!

V. J.

Foto: Instagram

photo-_rocky_barnes.jpg@ROCKY_BARNES