Poživite svoje lase!

3. 7. 2024 // Wellness / Telo

Prav vsi obožujemo sonce, morje in poležavanje na plaži. Izjema pa so žal naši lasje. Slana voda in močno sonce jih namreč lahko resno poškodujeta, če jim pred- in po sončenju ne posvetimo posebne pozornosti in nege. Preden odhitite na plažo, si preberite spodnje nasvete in kar takoj ukrepajte z uporabo naštetih pripravkov.

1. regenerator, ki se ne ispira

Regeneratorji, ki se ne izpirajo, so prav gotovo ena najhitrejših in najlažjih poti do poživitve vaših las po celotnem dnevu na plaži. Razprišite ga po vlažnih laseh, očitno razliko pa boste opazili takoj, ko se bodo ti posušili, saj bodo očitno mehkejši, čeprav ste ves dan plavali!

2. suhi šampon

Če vaši lasje po dnevu na plaži izgledajo utrujeno in so brez leska, uporabite nekaj suhega šampona. Z njim se ne boste znebili le maščobe in prhljaja, ampak bo vašim lasem podaril tudi lepšo teksturo. Ponosni boste tudi zaradi nekaj dodatnega volumna.

3. kokosovo olje

Če so vaši lasje redkejši, potem kokosovo olje uporabljajte previdneje. Je namreč odlično vlažilno sredstvo, poleg tega pa bodo vaši lasje tudi dišali po plaži, s katere ste se pravkar vrnili. Nanesete ga lahko tudi pred kopanjem, saj bodo vaše konice tako že vnaprej zelo dobro zaščitene. Kokosovo olje kljub vsemu nekoliko obteži lase, zato pazite, da ne bodo ti izpadli mastni in zanemarjeni.

4. vlažilna maska

Če vaši lasje potrebujejo resnejšo obnovo, potem nastopite z vsemi silami. Zvečer na lase nanesite vlažilno masko, saj boste le tako vašim lasem povrnili njihovo naravno mehkobo. Morda bodo ti potem še mehkejši kot pred poletjem!

P.C.

Foto: Unsplash/Jernej Graj

jernej-graj-ibrsr6gbaqi-unsplash.jpg