Pri negi kože moramo poznati tip kože in ji zagotoviti čistilno nego, ki jo potrebuje

23. 10. 2019 // Wellness / Telo

Najbrž ste že slišale, da je koža naš največji organ, ki naš ščiti pred vplivi okolja, omogoča notranje ravnovesje in odraža naše zdravje. Naša koža potrebuje veliko nežnosti, ljubezni in skrbi, na kar pa lahko kar hitro pozabimo. To jesen smo se odločile, da ji privoščimo kozmetiko, ki si jo resnično zasluži. Izbiro le-te smo prilagodile prav njej, naši dragi koži. Koži, ki je včasih smotana in nas ‘zateguje’, spet drugič mastna in se preveč ‘sveti’, spet tretjič tako ‘zmešana’, da ji sploh ne sledimo več.

Pri preiskušanju novih kolekcij za čiščenje kože obraza so se zbrale Irena Lušičić, Mia M.Golob, in Alja Perne - vsaka s svojim tipom kože različnih starosti. Vsaka je izbrala sebi primerno čistilno nego, saj se zavedajo, da glede na to, ali je koža suha, mastna ali mešana, potrebuje posebno obravnavo. Seveda pa je nego kože potrebno prilagoditi tudi letom, oziroma mazoljčkom ali gubicam.

Če vas zanima, kaj so izbrale, vas vabimo, da se z nami podate v svet čisto novih izdelkov Kozmetike Afrodita!

Nega kože se prične s čistim obrazom. Zjutraj in zvečer punce kožo obraza očistijo s čistilnimi produkti CLEAN PHASE iz Kozmetike Afrodita. Ti zagotavljajo 3 stopenjsko nego, ki kožo čistijo, tonizirajo in zaščitijo.

HYDRA & MICELLAR kolekciji sta primerni za vse vrste kože, nad njimi je še posebej navdušena Alja, saj liniji temeljito očistita ličila z obraza, kožo pa tudi izdatno navlažita.

RE-BALANCE izdelki so namenjeni negi mešane do mastne kože. Mia meni, da se odlično ujamejo z njenim tipom kože, saj se po čiščenju njen obraz ne sveti tako, kot bi se drugače, hkrati pa je koža še vedno lepo navlažena in sijoča. RE-BALANCE SOLUTION Čistina pena, z izvlečkom limone in hamamelisa, ki kožo temeljito očisti, razmasti in je pri tem ne izsuši, je njena “go-to” izbira.

SENSITIVE izdelki, ki so še posebej primerni za suho in občutljivo kožo, so navdušili Ireno. Očarale so jo koži prijazne naravne sestavine, kot je aloe vera, izvleček probiotikov, 100 % hialuronska kislina, jojobino olje ter številne druge. Za čiščenje uporablja SENSITIVE SOLUTION Čistilni oljni fluid z jojobinim oljem & izvlečkom probiotikov in SENSITIVE SOLUTION Čistilno mleko z bisabololom & karitejevim maslom. Oba izdelka nežno očistita nečistoče in ličila, kožo ščitita pred škodljivimi organizmi in jo varujeta pred izgubo vlage.

Po čiščenju je na vrsti toniziranje kože.

Suha in občutljiva koža:

Neprijeten občutek zategovanja, izguba sijaja, pojav rdečice in občasnega srbenja. Pri koži, ki je suha in posledično občutljiva, je potrebno izbrati nežne izdelke, ki ne vsebujejo alkohola ter je ne izsušijo.

Po čiščenju Irena kožo najprej tonizira. Pri spiranju z vodo namreč porušimo naravno ravnovesje zaščitnega pH sloja v koži. Z nanosom tonika pa le to navlažimo, ji povrnemo njeno naravno pH ravnovesje in kar je najpomembnejše, jo pripravimo na maksimalno penetracijo aktivnih sestavin iz nadaljnje nege. SENSITIVE SOLUTION Tonik s 100 % hialuronsko kislino & anti-pollution zaščito navlaži, pomiri, koži povrne njeno naravno pH ravnovesje ter jo aktivno ščiti pred onesnaževalci.

Mastna koža:

Povečana tvorba sebuma, nagnjenost k nečistočam (akne, ogrci), razširjene pore in masten lesk.

Tudi Mia po čiščenju koži povrne naravno ravnovesje s toniziranjem. Pri tem uporablja RE-BALANCE SOLUTION Tonik, ki zožuje razširjene pore, poenoti ten, ščiti celice pred poškodbami onesnaževalcev in posledično preprečuje nalaganje nečistoč.

Mešana koža:

Masten T-predel (čelo, nos, brada), razširjene pore, možnost pojava nečistoč, koža na licih normalna ali suha.

RE-BALANCE SOLUTION Tonik se odlično odreže tudi pri negi mešane kože. Z nanosom tonika kožo navlažimo, povrnemo njeno naravno pH ravnovesje in kar je najpomembnejše, jo pripravimo na maksimalno penetracijo aktivnih sestavin iz nadaljnje nege.

Dodatno čiščenje in vodoodporna ličila

Enkrat do dvakrat na teden je priporočljivo, da koži privoščimo nego s pilingom, saj tako nežno odstranimo odmrle celice kože, hkrati pa ji nudimo globinsko čiščenje, detoksifikacijo in tako odstranimo nečistoče ujete v porah, ki jih z vsakodnevnim čiščenjem ne odstranimo. Alja kožo najraje pilingira z gelnim pilingom DETOX z aktiviranim ogljem, Irena pa svoji občutljivi koži svežino povrne s kremnim pilingom NATURAL z naravnimi zrnci mareličnih koščic. Mia včasih uporablja vodoodporna ličila, pri čiščenju le-teh pa potrebuje dodatno pomoč. To ji vedno in zagotovo nudi multifunkcijskia formula REMOVER SOLLUTION Odstranjevalec očesnih ličil, ki brez drgnjenja odstrani tudi vodoodporna ličila ter z izvlečkom probiotikov neguje občutljivo kožo okrog oči.

V. J.

Foto: Nike Koležnik

1-148-1.jpg1-168.jpg