Rastline z blagodejnim učinkom na kožo

28. 11. 2020 // Wellness / Telo

Ko izbirate izdelke za nego kože, vas število naštetih sestavin lahko zelo negativno preseneti. Prav zato vam svetujemo, da se držite tega, kar vam sama od sebe ponuja mati že narava. Rastline z blagodejnim učinkom bodo vašo kožo pomirile, nahranile in ji podarile mladosten sijaj.

Aloe vera je pogost dodatek negovalnim izdelkom, njen gel vsebuje široko paleto hranil, vključno z vitamini A, C, E in folno kislino, poleg tega pa še dragocena kalij in cink.

Čajevec je zadnje čase v središču pozornosti. Zasluženo – saj pomaga pri zdravljenju aken. Čeprav niste več v puberteti, je morda pametno, da si izberete izdelek, ki ima na svojem seznamu sestavin tudi ekstrakt čajevca.

Ognjič vlaži in odpravlja težave, ki nastanejo zaradi presuhe kože. Nekateri ga uporabljajo celo za zdravljenje (sončnih) opeklin.

Sivko ste do zdaj najverjetneje uporabljale za pomiritev vašega živčnega sistema in slajši spanec, toda sivka ima antiseptične učinke in je zato primerna tudi za nego razdražene kože. Iz sivkinega olja si lahko sami pripravite razpršilo za kožo.

Vrtnice niso poznane le po svojem prijetnem vonju – dejstvo je, da lahko poudarijo sijaj vase kože. Znanstveniki celo trdijo, da lahko omilijo pordelost in razdraženost zaradi čiščenja ali odstranjevanja aken.

P.C.

Foto: Unsplash / Jernej Graj

jernej-graj-rlnibgiqi4o-unsplash.jpg