Telovadite z nami: V enem mesecu do čvrste zadnjice

18. 3. 2022 // Wellness / Telo

Ker si vse ženske želimo lepo oblikovane in čvrste zadnjice, smo poiskali nekaj najbolj učinkovitih vaj za zadnjične mišice, s katerimi lahko v enem mesecu dosežemo zavidljiv uspeh. Za čim boljši videz zadnjice to poletje poskrbimo z osnovnimi vajami, ki jih lahko izvajamo kar v zavetju svojega doma. Vaje lahko opravimo že zjutraj, saj ne vzamejo veliko časa in predstavljajo idealen začetek uspešnega dne. Preverimo torej, kaj resnično deluje.

Počepi

Pri izvajanju počepov pazimo, da imamo noge v širini bokov. Na poti navzdol vdihnemo, pri vračanju izdihnemo in med izvajanjem za dodaten učinek stiskamo tudi trebušne mišice.

Zamah z nogo

Na podlagi za jogo se namestimo v mačji položaj z zravnano hrbtenico. Nogo pokrčimo in jo dvignemo navzgor vsaj 15-krat. Ponovimo z drugo nogo. Nogo stegnemo in jo ponovno dvignemo vsaj 15-krat. Ponovimo z drugo nogo. Pri vaji pazimo, da imamo vseskozi napete mišice.

Stransko dvigovanje nog

Na podlagi za jogo se uležemo na bok in pričnemo z dvigovanjem stegnjene noge, ki jo zadržimo v najvišji točki in nato počasi vrnemo v prvoten položaj. Ponovimo vsaj 15-krat in nadaljujemo z drugo nogo (pred tem se obrnemo).

V. J.

Foto: Unsplash / Christopher Campbell

christopher-campbell-vtru22pwbgm-unsplash.jpg