To hladno sezono se poslovite od izušene in razdražene kože!

2. 12. 2021 // Wellness / Telo

Če imate suho ali občutljivo kožo, potem najbrž veste, da hladno vreme, oster veter in ogrevanje notranjih prostorov prispevajo k poslabšanju stanja vaše kože. Da bi se letos izognile izsušeni, razpokani in pordeli koži, ki se še raje vname kot ponavadi, smo v nadaljevanju pripravili 5 nasvetov, s katerimi boste potolažile kožino naravno bariero in zadržale vlago v koži.

1. Po tuširanju na kožo hitro nanesite vlažilno kremo, ki naj vsebuje glicerin, mlečno kislino, sorbitol, jojobino olje ali hialuronsko kislino. Te sestavine uspešno zadržijo vodo pred izhlapevanjem iz kože. Izogibajte se odišavljenim in antibakterijskim izdelkom ter izdelkom, ki vsebujejo alkohol!

2. V notranje prostore namestite vlažilce zraka ali pa na radiatorje postavite nekaj lončkov z vodo.

3. Pred tuširanjem telo zdrgnite s krtačo, tuširajte pa se z mlačno in ne vročo vodo! Po tuširanju na kožo nanesite olje za telo in kožo nato nežno osušite z mehko brisačo. Izogibajte se antibakterijskim milom, odišavljenim izdelkom in gelom za tuširanje, ki vsebujejo alkohol.

4. Nosite bombažna oblačila in ne volnenih, ki rada dražijo kožo. Prav tako doma nikoli ne zapustite brez rokavic!

5. Tudi prehrana vpliva na stanje vaše kože. Za sijočo, zdravo in navlaženo kožo, v svoj jedilnik vključite mastne ribe, oreščke, laneno seme, olivno olje, … , z njega pa izključite sladkarije, fruktozo in procesirano hrano. Takšna hrana pospešuje inflamacijo telesa, kar za že tako občutljivo kožo resnično ni dobro!

V. J.

Foto: Unsplash / The Creative Exchange

the-creative-exchange-ovcoqijyqpa-unsplash.jpg