To zimo bomo s temi preprostimi koraki izboljšale videz svoje polti

14. 12. 2023 // Wellness / Telo

Po brezskrbnem poletju pride hladnejše obdobje in z njim vred tudi neprijazni zunanji dejavniki, ki le redko prijajo naši koži. Ta kar naenkrat postane 'sitna' - še posebej, ko jo zmotijo mraz, veter in večja količina make upa. Da o jesenskih 'comfort food' dobrotah sploh ne govorimo. Tokrat govorimo o tem, kako razdraženo zimsko kožo potolažiti in ji prikrajšati vse nepotrebno trpljenje. Če bo srečna ona, pa boste seveda srečne tudi ve! Pa poglejmo ...

Če želite lepo in čisto kožo obraza, ne pretiravajte s (pre)dragimi tretmaji in negovalnimi pripomočki, grobimi pilingi in maskami. No, nič nimamo proti čudovitim produktom in negi, vendarle pa lahko z vodičem v nadaljevanju v nekaj korakih dosežemo prav tako občudovanja vredne rezultate. In to kar doma, v zasebnosti svoje kopalnice.

1. Čiščenje

Zjutraj in zvečer kožo dobro očistite z nežno peno za čiščenje obraza, ki naj ne vsebuje alkohola (ta kožo izsuši). V kolikor ste čez dan nosile puder, obraz očistite dvakrat in si pri tem pomagajte z nežno krožno krtačo za čiščenje obraza.

2. Zaščitni faktor

Zjutraj po čiščenju na obraz - tudi pozimi! - nanesite zaščitni faktor. V uredništvu imamo najraje kreme za obraz oziroma pudre, ki že vsebujejo zaščitni faktor, saj se tako izognemu nanosu še enega sloja kreme na obraz.

3. Hidracija

Za zadostno hidracijo kože poskrbite z dobro vlažilno kremo za obraz, ki naj ne vsebuje alkohola, in z dodatnim kozarcem popite vode na dan. Kožo izdatno navlažite takoj po umivanju obraza, saj boste tako preprečile dehidracijo kože. Če imate težave z nečistočami, uporabite kremo z retinolom, ki briše gube in odpravlja nepravilnosti.

4. Manj je več

Pri negi kože obraza prenehajte z uporabo težkih krem, ki rade zamašijo pore, in spanjem z naličenim obrazom. Prav tako se izogibajte grobim pilingom, ki hitro poškodujejo kožo in redno umivajte čopiče za ličenje.

5. Zdrava prehrana

Iz prehrana izločite sladkor in mlečne izdelke ter vanjo vključite omega-3 maščobne kisline.

V. J.

Foto: Unsplah / Juan Crusoe

juan-crusoe-43hpgbnjrl0-unsplash.jpg