Ali veste, kako se pravilno namazati s kremo za sončenje?

12. 7. 2023 // Wellness / Telo

Končno lahko pozabimo na sive, deževne in mrzle dni ter se brezskrbno nastavimo soncu. Poletje je tu in verjamemo, da je to tudi vaš najljubši letni čas. Vseeno pa sončni žarki, na katere smo tako dolgo čakali, ne predstavljajo zgolj užitka, temveč tudi veliko nevarnost. Sončenje je lahko zelo nevarno in lahko na naši koži pusti posledice, kot so prehitro postarana koža, pigmentacije, alergija, izsušena koža in celo kožni rak.

V kolikor menite, da se lahko soncu nastavljate popolnoma brez skrbi in zaščite, ker:

ste pred poletjem svojo kožo na sončenje 'pripravili' s solarijem ali porjavitveno kremo;

ste se s kremo namazali zjutraj;

imate že po naravi manj občutljivo temnejšo polt;

se močno motite!

Naj vam še enkrat povemo, da so posledice sončenja brez ustrezne zaščite lahko zelo nevarne. Pri Fashion.si vam svetujemo, da se pred odhodom na plažo oziroma po vsakodnevnih opravkih vsak dan namažete s kremo za sončenje z ustreznim zaščitnim faktorjem za vaš tip polti. Pri tem pa sledite našim napotkom za pravilno uporabo in nanos kreme za sončenje:

Izberite ustrezno zaščito - v kolikor vaša polt ni občutljiva, bo zadostoval faktor SPF 10, za občutlivejšo polt pa bo primeren faktor SPF 20 in več.

Na zaščito nikakor ne pozabite prve 3 dni sončenja, saj je takrat možnost za opekline še višja.

Nanos kreme osvežite na vsaki 2 uri in še posebej po vsakem fizičnem naporu (obvezno po plavanju v morju ali tuširanju).

S sončenjem tudi zaščiteni ne pretiravajte. Začnite s 15 minutnimi intervali, soncu pa se (še posebej na začetku sezone) izogibajte med 12. in 16. uro. Med sončenjem počivajte v senci ali pa se zaščitite s primernimi oblačili in velikim slamnikom.

Ne pozabite na občutljivejše dele telesa - s kremo za sončenje temeljito namažite obraz, lasišče, ušesa, vrat, stranski del trupa, dekolte, kolena, narti in stopala.

Kaj pa pravilna količina uporabljene kreme? Za vsak del telesa - obraz, dekolte, trebuh, hrbet, roke in noge - porabite čajno žličko izbrane kreme za sončenje.

V. J.

Foto: PopSugar

1.jpg