Kako pravilno zakriti podočnjake?

24. 7. 2022 // Lepota / Trendi ličenja

Vse ženske smo vsaj enkrat v življenju doživele, da nam je nekdo v obraz rekel, da smo videti utrujene. Stavek se morda zdi dobronameren in empatičen, vendar se nam zdi daleč od tega takrat, ko smo utrujene in ne bi želele izgledati tako. Najboljša rešitev za "utrujenost" je več spanja, vendar to ni vedno mogoče. Zato smo neizmerno hvaležne, da so umetniki ličenja razkrili trike ličenja s korektorjem, zaradi katerih bomo videti bolj budne in manj utrujene.

Kako torej uspešno zakriti podočnjake in izgledati bolj budno ter manj utrujeno? Pri ličenju pazite na pravilno sosledje in upoštevajte vse naslednje korake!

Vlaženje

Predel okoli oči že večer pred ličenjem dobro navlažite.

Nanesite kremo ali serum za oči

Uporabite zelo majhno količino kreme za oči. Poskusite nekaj, kar vsebuje kofein, saj ta zmanjšuje temne kolobarje pod očmi.

Izberite formulo za popolno pokritost

Pri izbiri korektorja uporabite formulo za popolno pokritost, ki vam daje fleksibilnost pri nanašanju.

Pomislite na ličila za oči

Za še bolj dramatičen in zbujen videz uporabite sence v toplih odtenkih, črno ali rjavo barvico za oči in vašo najljubšo maskaro.

Kako pravilno nanašati korektor?

Korektor nanesite pod očmi, pri čemer se izogibajte predelu spodnjih trepalnic. Ponavadi smo temnejši v notranjem kotu očesa, blizu nosu. Zaradi tega smo videti utrujeni. Tam najprej nanesite korektor. Nato ga razmažite s čopičem. Ustvarite trikotno obliko med notranjim kotom oči, konico nosu in zunanjim kotom oči.

Napake, ki se jim je treba izogniti pri nanašanju korektorja

Pravilo številka ena je, da ne pretiravate. Če okoli oči nanesete preveč vlažilca, se bo kateri koli korektor, ki ga uporabite, premaknil, zdrsnil ter vtrl v gube.

Veliko žensk izbere preveč svetel odtenek korektorja, zaradi česar lahko postanejo podočnjaki sivi. Izberite raje nekaj toplejšega. Če so vaši temni kolobarji nekoliko bolj izraziti, uporabite bolj prekriven in toplejši korektor kot je tisti, ki ga uporabljate za obraz.

V primeru uporabe korektorja več ni bolje. Izberite izdelek s popolno prekrivnostjo in ga uporabite le malo.

Pri nanašanju se izogibajte liniji trepalnic. Korektor naj proti liniji trepalnic prehaja iz popolne prekrivnosti v le rahlo, saj bo tako videz bolj naraven.

V. J.

Foto: Yash mevawala / Unsplash

yash-mevawala-qkfz4ymmpt0-unsplash.jpg@SARAHAYANG