To poletje se odpravite na grški otok z najbolj modrim morjem na svetu

19. 7. 2022 // Lifestyle / Potovanje

Če ste v procesu izbire letošnje poletne destinacije, ste na pravem mestu. Predstavljamo vam namreč otok Lefkas, ki se ponaša z plažo Lefkada, ki velja za plažo z najbolj modrim morjem na svetu.

Ob obisku tega prelepega grškega otoka vas bosta očarala z borovci posejana gorata skalnata pokrajina in z oljkami in citrusi posejan nižinski svet. V mondenem glavnem mestu Lefkada pa boste našli moderno marino, saj je otok med najbolj priljubljenimi cilji jadralcev iz vsega sveta.

Otok uspešno ohranja svojo šarmantnost, saj moderni svet nanj še ni posegel v tolikšni meri kot se to rado zgodi s popularnimi turističnimi destinacijami. Še vedno je prepleten z zgodbami o življenju in smrti, ki so mu krojile usodo v bogati zgodovini. Lefkas je poznan tudi po gostoljubnosti in na vsakem koraku preseneča s svojo pristnostjo in nedotaknjeno lepoto.

V nadaljevanju naj vas dokončno prepriča nekaj odličnih posnetkov prelepe plaže Lefkada, ki jo ob obisku Lefkasa enostavno morate obiskati.

V. J.

Foto: Unsplash / Johnny Africa, Marko Kelecevic

marko-kelecevic-1gmmmvdcil8-unsplash.jpgFoto: Unsplash / Marko Kelecevicjohnny-africa-nhwqb0fuc5a-unsplash.jpgFoto: Unsplash / Johnny Africajohnny-africa-wg7yn5wi7ww-unsplash-1.jpgFoto: Unsplash / Johnny Africa