Kako do popolnega selfie-ja?

25. 11. 2020 // Lifestyle / Tehnologija

Če smo iskreni mamo včasih občutek, da je v letu 2020 delanje popolnih selfiejev bolj ali manj življenjska veščina. Z njimi lahko preverjamo svoj make up in drugim sporočamo, kako izgledamo, kje smo in kaj se nam v življenju dogaja. Čeprav vse skupaj deluje precej ležerno, pa za mnoge delanje selfijev predstavlja pravo frustracijo, saj nikakor ne uspejo najti prave svetlobe in kota, pod katerim bi izpadli privlačno in všečno. Če se najdete v opisu, je tukaj nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri delanju selfijev ...

Skrijte podbradek

Pri fotografiranju ne glejte naravnost v fotoaparat, ampak brado nagnite rahlo navzdol. Ta trik bo skril nezaželen podbradek in izpostavil dobre lastnosti obraza.

Pazite na držo

Nepravilna drža se odraža tudi na selfiejih. Zravnajte hrbet in dvignite brado, saj boste tako izgledali višji in vitkejši.

Pazite na podrobnosti

Se vam je že zgodilo, da ste naredili popolnoma zadovoljiv selfie in nato na fotografiji opazili razmazano maskaro, nepravilno zavezan šal in nered v stanovanju? Pri delanju selfiejev je pametno paziti na podrobnosti, saj tako prihranimo čas in preprečimo kasnejše frustracije.

Lepša stran

Ker naš obraz ni simetričen, ima skoraj vsakdo od nas svojo lepšo stran, ki na fotografijah izpade bolje. Če je še niste, je zdaj idealen čas, da odkrijete svojo lepšo stran. Eksperimentirajte, naredite nekaj selfijev iz različnih kotov in nato določite svoj najlepši kot.

Sprostite se

Pri fotografiranju bodite čimbolj sproščeni, saj bo vaš nasmešek tako videti naravno in posledično bolj všečno.

V. J.

Foto: Unsplash / Mateus Campos Felipe

mateus-campos-felipe-zkjqcwskmps-unsplash.jpg