Bili smo na predstavitvi kolekcije 'Alpina by fashion bloggers'

16. 3. 2018 // Scena / Dogodki

Slovenska modna znamka Alpina je na 'ekskluzivnem fashion shopping' dogodku v družbi slovenskih modnih blogerk Alje Bitenc in Bojane Ksela Rose, ki sta v sodelovanju z blagovno znamko Alpina ustvarili edinstveno modno zgodbo, na police postavila 'limited edition' kolekcijo modne obutve Alpina za pomlad poletje 2018.

Nova modela sandal 'Chloe' in 'Bella', ki sta iz žirovske tovarne prispela naravnost v prodajalno Alpina, sta, sodeč po odzivu uveljavljenih slovenskih modnih blogerk in poznavalk Maje Štamol, Tese Jurjaševič, Irene Lušičič, Jasne Vale in drugih, slovenski modni sceni zagotovo dodala piko na i. Bojana Ksela Rose (Mrs.B.Rose), ki na dogodku ni mogla skrivati navdušenja, je medijem zaupala, da se ji je ob lansiranju njenih prvih čevljev, ki jih je oblikovala skupaj z Alpino, uresničila skrita želja in da so čevlji popolnoma takšni, kot si jih je zamislila.

"Vesela sem, da sem lahko v sodelovanju s priznano blagovno znamka Alpina s svojim stilom dopolnila slovensko modno sceno," je na dogodku povedala Alja Bitenc.

V Alpini so ob lansiranju ekskluzivne kolekcije poudarili, da gre za prvi slovenski primer povezovanja blogerk s proizvajalcem obutve, pri čemer modni navdušenki sodelujeta pri razvoju.

"Alpina je uveljavljena blagovna znamka z dolgoletno tradicijo in v Sloveniji še edina tovarna obutve, ki lahko mladim ponudi priložnost soustvarjanja vrhunskih izdelkov. Veseli smo, da smo s tem projektom uspešno združili specifično čevljarsko znanje s strastjo do mode in digitalnih medijev, ki jo gojijo mladi", je povedala Rebeka Kavčič, vodja projekta v Alpini.

Proces oblikovanja in razvoja modne obutve, v katerem je sodelovalo približno dvajset ljudi iz Alpine, je trajal šest mesecev, pri čemer so za izdelavo ekskluzivne kolekcije, ki je v celoti potekala v proizvodnji v Žireh, porabili 14 delovnih dni. Za izdelavo enega para sandala z visoko peto, ki je zahteval več kot trideset različnih delovnih operacij, so izkušene delavke in delavci porabili 77 minut, za natikač pa 45 minut.

Ekskluzivna kolekcija obutve, ki je nastala v sodelovanju z blogerkama, je od 15. marca 2018 na voljo v prodajalni Alpina v ljubljanskem BTC-ju in v spletni trgovini alpinashop.si.

V. J.

Foto: Enja Brelih

img_6762-1.jpgimg_6738.jpg