Kako je bilo na predpremieri filma Steve Jobs?

12. 11. 2015 // Scena / Dogodki

V torek zvečer je Kino Bežigrad gostil prvo projekcijo filma Steve Jobs na naših tleh. Še preden so se tehnološki navdušenci prepustili simfoniji, ki sta jo ustvarila oskarjevca Danny Boyle in Aaron Sorkin, jih je za uverturo pričakalo presenečenje.

Strokovnjak za družbena omrežja Matej Špehar je v značilni Jobsovi opravi – črnem puliju, kavbojkah in supergah – stopil v čevlje tehnološkega vizionarja. Občinstvo je najprej pocrkljal z nagradami, za katere se je najbolj požrtvovalno zavzel fotograf Aleš Bravničar, ki je svoj iPhone pogumno zalučal direktno na oder. Nato pa je Špehar pozval k vklopu luči na mobilnih aparatih ter v zatemnjeni dvorani dokazal, da so tudi pristaši različnih znamk v temi vsi enaki. Po ogledu filma so si obiskovalci živahno izmenjavali mnenja ob jabolčnem štrudlu, piti ter koktejlih, obogatenih z jabolki. Sodeč po odzivih je STEVE JOBS dodobra popravil mlačen vtis, ki ga je pustil film Jobs iz leta 2013, ter upravičil visoka pričakovanja s prepričljivim in nepristranskim prerezom zapletene osebnosti kontroverznega inovatorja.

Naslednja priložnost za vstop v zakulisje digitalne revolucije se ponuja v torek, 17. novembra, ob 20.00 v ljubljanskem Koloseju, dva dni kasneje pa film prispe na redne sporede slovenskih kinematografov.

PR

za_uverturo_je_poskrbel_strokovnjak_za_druz_bena_omrez_ja_matej_s_pehar.jpgStrokovnjak za družbena omrežja Matej Špeharales_bravnic_ar_z_z_eno_s_pelo-1.jpgAleš Bravničar z ženo Špelo