Slovenski trendseterji obožujejo nahrbtnike Fjallraven

13. 3. 2019 // Scena / Dogodki

Nahrbtnik je enostavno eden izmed najbolj funkcionalnih modnih dodatkov, v katerega lahko spravimo vse nujne potrebščine - od mobitela do planerja in rezervne jopice. Če se sprašujete, kakšni nahrbtniki so v trendu to sezono, naj vam namignemo, da z retro linijami ikoničnih nahrbtnikov Kånken tudi to pomlad ne gre zgrešiti!

Priljubljena švedska blagovna znamka Fjällräven to pomlad predstavlja nov oblikovalski presežek – posebno izdajo ikonskih nahrbtnikov Kånken Art, ki sta jo ustvarila švedska umetnika Cecilia Heikkilä in Erik Olovsson. Svojo pristno povezanost z naravo sta združila z igrivostjo serije Kånken. Cecilia Heikkilä je navdih poiskala v nordijski naravi in bogatem živalskem svetu, Erik Olovsson pa je upodobil gore in spreminjajočo se švedsko pokrajino.

Ikonični nahrbtnik Kånken je bil ustvarjen v 1978, da bi pomagal preprečiti težave s hrbtom, ki so se v tistem času začele pojavljati med švedskimi šoloobveznimi otroci. Velik je za dve šolski mapi formata A4. Od takrat dalje je Kånken vse bolj priljubljen, danes pa ga uporabljajo otroci in odrasli po vsem svetu. Priljubljen je tudi med urbanimi ženskami in moškimi, saj se odlično poda na sodobne street style stajlinge. Brezčasno oblikovanje nahrbtnika je izdelano iz trpežnega, vodoodpornega materiala Vinylon F, ki je vedno v trendu. Zaradi ravnih linij ima še dodatno prednost z vidika trajnostne naravnanosti: pri izrezu kroja iz blaga ne nastane skoraj nič odpada. Naramnice so izdelane iz enega tkanega kosa in všite v ročaj, ta detajl pa prav tako prispeva k trajnostni naravnanosti. Poleg tega je oblikovanje tudi uradno prepoznano kot umetniški izdelek.

V galeriji preverite utrinke z dogodka, na katerem so slovenski trendseterji in trendseterke spoznali novo kolekcijo oblačil in nahrbtnikov Fjällräven, ter preverite igrive nahrbtnike, ki sta jih oblikovala umetnika Cecilia Heikkilä in Erik Olovsson!

V. J.

Foto: LivvyLand, Fjallraven Slovenija

1.jpgfjallraven_-_076.jpg