Praznujmo skupaj 10. obletnico delovanja Kjara’s Dance Project

25. 9. 2019 // Scena / Napovednik

Konec meseca septembra na oder Cankarjevega doma prihaja sijajna plesna predstava HUMAN skupine Kjara’s Dance Project, v produkciji PTL.

Plesna predstava Human se dogaja na letališkem terminalu. Koreografija skeniranja, varnostnih pregledov in čakalnih vrst predstavlja rituale nadzora, ki nas postavljajo v nov odnos do sebe in drugih. Dramatični in humorni trenutki napetosti so postavljeni na postmoderno prizorišče, ki vdira v nas in izpostavlja naša najbolj krhka in intimna človeška stanja. Kakšen je vpliv mobilnosti na identiteto posameznika? Nas izkoreninjenost približa avtentičnemu sebi ali povzroči, da izgubimo stik s sabo in s svojim človeškim tropom? Je sodobna virtualna skupnost dovolj, da zadovolji našo potrebo po sočloveku?

Kjara's Dance Project je projektna plesna skupina, ki združuje odlične slovenske, ameriške in italijanske sodobne in baletne plesalce. Zadnjih 8 let njihove predstave privabljajo v dvorane Cankarjevega doma široko publiko plesnih navdušencev, vključno z gledalci, ki sicer ne zahajajo na plesne predstave. Kjarin gib je mešanica baletne stiliziranosti in človeške vsakdanjosti, stil, s katerim se poistoveti širši in raznovrstni krog občinstva. Se vidimo v CD!

V. J.

Foto: Aljoša Rebolj

1.jpg