V dvorano Stožice prihaja Bob Dylan

5. 5. 2015 // Scena / Napovednik

Ljubljanska dvorana Stožice se bo 25. junija s ponosom pridružila veliki družini koncertnih prizorišč, ki so v zadnjih 27 letih gostile »neskončno turnejo« (Never Ending Tour), na katero se je eden največjih glasbenikov vseh časov podal 7. junija 1988 in v sklopu katere letno naniza povprečno 100 koncertov.
Čeprav se je Dylanova karavana v Ljubljani ustavila že trikrat (leta 1991, 1999 in 2010), je prav vsak koncert edinstvena glasbena ekstravaganca, saj se njegova pregovorna nepredvidljivost odraža tudi v nastopih. Vsekakor si od njegovega prvega gostovanja v dvorani Stožice lahko obetamo nepozabno popotovanje skozi njegovo več kot pol stoletja trajajočo kariero, ki je za vedno spremenila svet tako v glasbenem kot tudi kulturnem in družbenem pogledu.
V tem času je Dylan za svoje glasbeno udejstvovanje prejel neštete nagrade, poklone in prestižna priznanja, pa vendar se mu kljub že osvojenemu kultnemu statusu nikakor ne mudi v pokoj. Ponosni dedek devetih vnukov, katerega avto krasi nalepka »Najboljši dedek«, pri častitljivih 73. letih še vedno osvaja prva mesta lestvic in več kot očitno uživa v svojem poslanstvu, da svet zaznamuje z liričnimi skladbami izjemne poetične moči.

Foto: PR

unnamed_1.jpgunnamed.jpg