V Kino Šiška prihaja Kelela

24. 4. 2015 // Scena / Napovednik

Kaj imajo skupnega Björk, FKA Twigs in Kelela? Najmanj to, da je vsem trem izjemnim vokalistkam najnovejše materiale produciral trenutno eden izmed najbolj obleganih producentskih vizionarjev – Alejandro Ghersi alias Arca. Če prvi dve umetnici že kraljujeta v najvišjih sferah aktualnega svetovnega art-popa, pa je kalifornijska pevka in avtorica Kelela ravno v fazi bliskovitega vzpona v to visoko družbo.

Kelela v svojem ustvarjanju združuje svež, eksperimentalen pristop k skladanju in pisanju pesmi s kalejdoskopskim spektrom aktualne klubske in art-pop produkcije. K ustvarjanju svoje glasbe in pisanju pesmi jo je spodbudilo inspirativno srečanje s pevko Yukimi Nagano iz benda Little Dragon, njeno navdušenje nad kreiranjem nekonvencionalnih pop komadov pa je hitro vodilo k vrsti plodnih sodelovanj kot recimo s Teengirl Fantasy in šefom Fade To Mind založbe, Kingdom-om.

Po svoji prvi avtorski izdaji, mixtape CD-ju Cut 4 Me, Kelela letos obljublja precej bolj ambiciozno in avtorko plodno leto, ki se je pravkar začelo z lansiranjem singla A Message ter najave svetovne turneje, v sklopu katere se 20. maja ustavi tudi v Kinu Šiški, nadaljuje pa s težko pričakovano izdajo EP-ja Hallucinogen, ki ga ustvarja skupaj s producentom Arco, ki je lani navdušil tako produkcijo albuma nove pop senzacije FKA Twigs, kot tudi s samostojnim prvencem.

20. maja ob 21h v Kinu Šiška.

Nakup vstopnic.

PR

Foto: Dummymag

dummymag.jpg