5 nasvetov za nakup ustreznih tekaških čevljev

4. 12. 2019 // Trendi / Tips & tricks

Tek postaja čedalje bolj priljubljen, temu primerno pa je vedno bolj bogata tudi ponudba tekaških čevljev. Pred nakupom prvega oziroma novega para tekaških čevljev zato obvezno preberite top 5 nasvetov, ki jih je dobro upoštevati pri kupovanju ustrezne tekaške obutve!

Zakaj nov par?

Tako kot vse druge stvari imajo tudi tekaški čevlji rok trajanja. Življenjska doba tekaških čevljev je približno 1000 km, saj podplat z obrabo izgubi svojo zmožnost vpojnosti udarcev.

V trgovino prinesite stare čevlje

Prodajalec naj oceni vaše stare superge - izurjeni trgovec se spozna na obrabo podplata in prepozna, ali je bil čevelj ustrezno izbran. S tem znanjem vam bo znal bolje svetovati.

Videz in znamka

Pri nakupu naj vas ne vodi nečimirnost. Pri nakupu superg za tek naj gre v prvi vrsti za izbiro ustreznega podplata, silhuete, ...

Tekaške nogavice

Če doslej še niste preizkusili tekaških nogavic, ne veste kaj zamujate. Dobre tekaške nogavice se popolnoma prilegajo nogi in vplivajo na boljšo kvaliteto vadbe.

Ustrezan velikost

Če imate širše stopalo, nikar ne posegajte po preozkih čevljih. Pomembna pa je seveda tudi dolžina obutve - splošno pravilo je, da mora biti med koncem čevlja in najdaljšim prstom na nogi prostora za en prst.

V. J.

Foto: Pinterest

1.jpg