Izogibajte se teh neprivlačnih modelov čevljev

5. 5. 2016 // Trendi / Tips & tricks

Tako kot oblačila lahko tudi čevlji polepšajo/popačijo vašo postavo oziroma noge. Pri nakupu naslednjega para čevljev zato upoštevajte naslednjih 5 pravil za dober nakup čevljev.

1. Pozicija paščka

Tako kot pri pasu naj tudi pašček, ki krasi čevelj, zaobjame najožji del vašega stopala (večni zmagovalec je zagotovo tanek pašček okoli gležnja).

2. Višina škornjev

Visoki škornji lahko podaljšajo vaše noge, vendarle pa morate paziti, kje se konča njihov rob. Škornji, ki podaljšajo noge, se namreč končajo tik pod ali pa tik nad koleni, nikakor ne točno v predelu kolena.

3. Debeli podplati

Čeprav so čevlji s popolnoma ravnim, a povišanim podplatom ta trenutek v trendu, niso ravno najbolj elegantna izbira. Pri nakupu pazite, da izberete takšne, ki odkrijejo prste na nogi.

4. Neustrezna številka

Naj bo še tako lep in drag, premajhen čevelj in njegove posledice - stisnjena koža in štrleča peta - vedno izgledajo naravnost obupno.

5. Čevlji, ki niso več v modi

Če ne marate nakupovanja vedno novih trendov, se izogibajte hitom, ki hitro pridejo in še hitreje odidejo, ter si raje privoščite kakovostno izdelane salonarje na špico, ki bodo vedno v modi.

V. J.

Foto: Glamour

1.jpg