Modni nasveti, ki jih boste z veseljem upoštevale

27. 5. 2020 // Trendi / Tips & tricks

Če se vam zjutraj med pomerjanjem oblačil rado zgodi, da vam ni všeč noben stajling in da imate občutek, da nimate ničesar pametnega za obleči, je ta članek za vas obvezno branje. Z upoštevanjem sledečih sedmih nasvetov boste namreč od zdaj naprej zjutraj outfite sestavljale brez napora in z užitkom vstopale v nov dan!

Prepasajte obleke in blazerje.

Investirajte v nekaj različnih pasov in z njimi prepasajte predimenzionirane blazerje in obleke ravnega kroja. Tako boste oblačilom podarile nov videz in lepšo silhueto.

Osnovni kosi naj bodo vedno pri roki.

V svoji omari mora vsaka ženska vedno imeti malo črno obleko, črne pete, bombažne majice, kavbojke, blazer, bele superge in usnjeno torbo ali nahrbtnik v osnovnih barvah, kot so rjava, črna, siva in bela. Ko nimamo časa, je iz takšnih oblačil najlaže sestaviti všečen stajling, v katerem se bomo počutile resnično dobro čez cel dan.

Črtasti vzorec.

Šik bretonske črte so odličen način za popestritev stajlinga na eleganten način. Tekom tedna nosimo drobne črte, široke in bolj zabavno obarvane pa prihranimo za vikend. Če želimo pudariti in razširiti določen del telesa, oblečemo vodoravne črte, navpične pa oblečemo, ko želimo pričarati ožjo silhueto.

Modni dodatki.

Ko poskrbimo za osnove, pride čas za dodajanje modnih dodatkov, kot so šali, rutke, ogrlice, prstani, pokrivala in podobno. Že en modni dodatek lahko popolnoma spremeni stajling, zato pazite, da jih ne uporabite preveč naenkrat.

Ustrezna obutev.

V prostem času poskrbite za čisto in urejeno obutev. Če boste imele pri roki vedno par čistih čevljev, ki so udobni in modni hkrati, boste pripravljene takorekoč na vse!

Skrivnost je v ravnovesju.

Ključ do uspešnega stiliranja oblačil se skriva v ravnovesju. Če se boste držale tega pravila, boste vedno videti dobro. Stajling naj bo osnovan na enem opaznejšem kosu, kot je na primer polno krilo v živahni barvi, ostali kosi in dodatki pa naj bodo preprostejših barv in oblik. Če je en kos voluminozen, naj bo tisti, ki ga dopolnjuje, oprijet in tako naprej.

Optične iluzije.

Pri igranju z modo je pomembno poznavanje možnosti ustvarjanja optičnih iluzij. S primerno izbiro oblačil lahko izgledamo višje, vitkejše, polnejše, ... Poudarimo lahko svoje atribute ter zakrijemo tisto, kar želimo prikriti. Ozek pas poudarite z voluminoznim krilom in širokim pasom, dolge noge s črnimi cigaretnimi hlačami, V-izrez bo pričaral bolj vitek trup, okrogel pa vas v predelu prsi zaoblil. Podobno bomo v temnejših barvah izgledale vitkejše, v živahnih, vzorčastih pa bolj polne.

V. J.

Foto: Unsplash / Alexandru Zdrobau

alexandru-zdrobau-jueszxmhtxk-unsplash.jpg