Kako zavestno obvladovati stres

9. 4. 2022 // Wellness / Mind & spirit

Življenje gre svojo pot, ljudje se spreminjamo, z njimi pa naša hotenja, želje in mnenja. Del življenja so tudi razpadle veze, prijateljstva in (bežna) poznanstva. Če se zavedamo in sprejemamo dejstvo, da so vzponi in padci del vsakdana, naravni procesi, prisotni na vseh področjih življenja, je vse skupaj veliko lažje. Vsaka sprememba in dogajanje proti naši volji pa kljub vsemu predstavljata velik stres, ki se ga moramo naučiti zavestno obvladovati. Kako? Seveda je lažje reči, kot to tudi storiti, toda pri tem vam bodo morda pomagali spodnji nasveti.

1. Večina težav je le prehodnega značaja. Čas celi rane, to je naravni obrambni mehanizem, ki nas ščiti. Pri tem pomislite tudi na težave, ki ste jih imeli v preteklosti. So minile? Se vam še vedno zdijo tako hude?

2. Iz preizkušenj prihajamo le še močnejši. Težave nas učijo o tem, katerih napak v življenju ne smemo več ponavljati, poleg tega pa nas utrdijo in pripravijo na nadaljnje vzpone.

3. Ne pozabite, da bi bila situacija lahko še slabša. To je na prvi pogled sicer slaba tolažba, a v težavah se osredotočimo le na negativno in zato žal spregledamo vse dobro.

4. Zaposlite se. Težav ne premlevajte brez prestanka, ampak se raje osredotočite na nove izzive in načrte. Možgani se ne morajo ukvarjati z več zadevami naenkrat, zato le poskusite najti vaš osebni vir zadovoljstva, pa čeprav je le začasen.

P.C.

Foto: Unspalsh / Sonnie Hiles

sonnie-hiles-gg70fyu3qsg-unsplash.jpgFoto: Unspalsh / Sonnie Hiles