Katero barvo izbrati, če si želite bolj gostih las?

4. 3. 2024 // Lepota / Frizure

Če si želite bolj polnih las, preverite, kakšno barvo izbrati. Poleg nasvetov glede barvanja tankih las pa smo poskrbeli tudi za nekaj dodatnih nasvetov, s katerimi boste svoje lase ohranile v čim boljšem stanju.

Dimenzionalna barva. Svetli al temnejši lasje z več prameni v svetlejših in temnejših odtenkih bodo lasem dodali bolj poln videz. Videz polnejših las bo še bolj učinkovit, če lase ob koreninah poškropite s suhim šamponom in jih malce natupirate.

Velik narastek in svetlejše konice so odlična izbira, če imate tanke lase. Pazite tudi na uporabo prave krtače, ki las ne bo pulila in s tem povečala izgubo las. S česanjem pričnite pri konicah in nato nadaljujte navzgor proti koreninam.

Strateško pozicionirani prameni. Balayage, baby prameni in debeli pobeljeni prameni, ki obrobljajo obraz, so le tri možnosti, s katerimi boste lasem podarile 3D videz in večjo polnost. Če si lase kodrate s kodralnikom, naj bo ta kvaliteten in pred kodranjem lase obvezno zaščitite z nego las, ki lase zaščiti pred vročino.

Naravna barva las je običajno najbolj primerna za tanke lase. Lase ravno odstrižite, po možnosti se odločite za ravno odrezan frufru. Las nikar ne spenjajte z elastikami, ki lomijo že tako tanke lase, ampak jih zaščitite z mehkimi elastikami za lase iz blaga.

Če se odločite za spreminjanje barve las, teh ne barvajte v odtenke, ki so od naravne barve las temnejši ali svetlejši več kot za dva odtenka. Tako bo tudi ohranjanje barve lažje. Pri tem si lahko pomagate s hranilnimi barvnimi šamponi, ki ohranjajo intenzivnost barve.

V. J.

Foto: Unsplash / Mathilde Langevin

mathilde-langevin-0nr6aorexpe-unsplash.jpg