7 napak pri negi las, ki vas bodo postarale

26. 5. 2020 // Lepota / Frizure

Vaši lasje so vaša krona - so ena prvih stvari, ki jih ljudje opazijo, ko vas srečajo oziroma spoznajo. Nikar ne dovolite, da bi zaradi teh sedmih napak delovali starejši, kot v resnici ste!

Frizura, ki ne ustreza vaši obliki obraza.

Na splošno ženske s podolgovatimi oblikami obraza izgledajo dobro s slojevitimi pričeskami srednje dolžine, ki obrazu dodajo polnost in mehkobo. Tiste z bolj simetričnimi oblikami obraza, kot so okrogli ali kvadratni obrazi, so videti dobro s frizurami, ki imajo nekaj dodatne višine in z resami mehko uokvirjajo obraz.

Frizura brez oblike.

Vsake toliko obiščite frizerja, ki naj osvežil obliko vaše pričeske tako, da bo ta dobila urejen in posledično mladostnejši izgled.

Lasje z racepljenimi konicami.

Običajno pričeske izgubijo obliko v 4 do 6 tednih, v istem času pa se pogosto razcepijo tudi konice las. Nikar ne pustite, da bi jih kdo videl in še pravočasno obiščite svojega frizerja!

Izsušeni lasje brez leska.

Pri negi las uporabljajte hidratantne izdelke, ki bodo nahranili vaše lase in jim podarili zdrav lesk.

Pretirano resna pričeska.

Čeprav lasje, strogo speti v figo ali čop, nekaterim ženskam laskajo in lepo poudarijo njihovo obliko obraza, je lahko taka frizura velikokrat videti pretirano strogo. Ne pustite, da umaknjeni lasje z obraza opozorijo na vsako gubo, piko ali fino črto na obrazu. Če lase spnete, pustite, da nekaj prostih pramenov nežno uokviri vaš obraz.

Nepravilna izbira barve za lase.

Pri barvanju las se nagibajte k izbiri čim bolj naravnih tonov, ki naj ne bodo pretirano temnejši ali svetlejši od vaše naravne barve las. Izogibajte se barvanju las v ekscentrične barve, kot so električno modra, vijolična in magenta. Toplejši odtenki, kot sta na primer srednje rjava barva las s karamelnimi ali rdeča barva z bakrenimi prameni, mehčajo ostre poteze obraza in koži podarijo bolj mladosten videz.

Frizura s sivim narastkom.

Naučite se pobarvati narastek oziroma frizerja obiščite še preden bi bil narastek resnično močno viden. Če imate sive lase, te negujte s primernimi produkti, ki sivim lasem podarijo sijaj.

V. J.

Foto: Unsplash / Joseph Chan

joseph-chan-a1mt14dlzys-unsplash.jpg