Kako pozdraviti uničene lase?

8. 5. 2022 // Lepota / Frizure

Pomlad je čas, ko sončni žarki izpostavijo vse pomankljivosti na naši koži, oblačilih in laseh. Mucke na oblačilih so bolj vidne, na koži se bolj kažejo spremembe, na katere vpliva nezdrav način življenja, suhi, poškodovani in razcepljeni lasje pa na soncu prav nič ne sijejo. Ker si vse želimo las kot iz reklame, smo v nadaljevanju pripravili nekaj odličnih nasvetov za vse, ki si želijo lase spraviti v red brez odhoda k frizerju ...

Izbirajte izdelke za vaš tip las. Če so suhi in lomljivi, poskrbite, da jih globoko nahranite.

Balzam ali masko za lase lahko v laseh pustite delovati tudi čez noč.

Odpravite se k frizerju, ki naj postriže razcepljene in uničene lase.

Olje argana, kokosa in avokada je odlična izbira za hidracijo las. Na konice ga nanesite pred spanjem in zjutraj se boste zbudile z bolj zdravimi lasmi.

Uporaba satenaste prevleke za blazino blagodejno vpliva tako na kožo obraza kot na zdravje vaših las.

Ozke gimijaste elastike zavrzite in lase spenjajte samo z elastikami iz blaga, ki las ne lomijo in krhajo.

Las si nikar ne barvajte doma, ampak naj to opravi izkušen frizer. Prelivi so do las veliko bolj prijazni od tradicionalnih barv za lase.

Umivanje las naj izgleda tako: šampon nanesite le na lasišče, konice pa navlažite z balzamom za lase. Izperite in lase zavijte v brisačo. Ne drgnite! Nato na konice las nanesite nego s keratinom in lase nežno razčešite - pričnite spodaj in nadaljujte proti vrhu. Lase posušite na zraku. Z veliko krtačo, ki las ne trga, in sušilcem lase oblikujte šele, ko so skoraj suhi.

V. J.

Foto: Instagram

photo-_meryldenis.jpg@MERYLDENIS