Kako v 10 korakih do popolnih las?

31. 7. 2022 // Lepota / Frizure

Če si želite bolj gostih, močnih in zdravih las, preverite, kako lahko izboljšate trenutno stanje na vaši glavi in kako lahko v bodoče poskrbite, da ob pogledu v ogledalo ne boste nikoli več nezadovoljno zavzdihnile.

Las ne krtačite prekomerno, še posebej nežni bodite med česanjem mokrih las.

Privoščite si krtačo, s katero las ne boste cukale in lomile. Naravne ščetine in leseno držalo sta najboljša kombinacija, saj poskrbita za cirkulacijo lasišča in nežno razporedita naravna olja.

Ob nakupu šampona in balzama preverite, če vsebujeta sulfate (sodium laureth sulfate in sodium lauryl ether sulfate). Ti dve sestavini povzročata iritacijo lasišča, alergijske rakcije in navsezadnje - ojoj - izpadanje las!

Previdno z dodatki! Tanke elastike, trakovi in lasnice lase rade poškodujejo, izpulijo, zlomijo, ... Če nosite konjski rep, za spenjanje uporabite mehko elastiko, ki las ne lomi, las pa ne zategujte pretesno v čop!

Če si lase pogosto spenjate v čop ali figo, vedite, da ta ne sme biti vedno na istem mestu. Elastike povzročajo lomljenje las, lasišče pa se ne odzove dobro na zategovanje pretesnih pričesk.

Če res ni nujno, se izognite barvanju las. Posebej z agresivnim peroksidom, ki povzroča lomljenje las. Ste že pomislile na barvanje z naravnimi barvami za lase?

V prehrano vključite prehranske dodatke za kožo, nohte in lase.

Uporabljajte šampon, ki vsebuje meto. Tega nežno vmasirajte v lasišče in pospešite prekrvavitev, ki je odličilna za rast las.

Las ne sušite s preveč vročim zrakom, izogibajte pa se tudi uporabi ravnalcev in kodralnikov las. Vročina lase izsuši in jih naredi bolj lomljive.

Izberite svileno posteljnino. Ta blagodejno vpliva na lase in kožo, saj se ne zapenjate za tkanino, pa tudi lasje se ne vozlajo in zatikajo, temveč polzijo po posteljnini.

V. J.

Foto: Unsplash / averie woodard

averie-woodard-4nulm-juyfo-unsplash.jpg