Kakšna je najboljša frizura za ženske, ki ne marajo urejanja las?

6. 7. 2021 // Lepota / Frizure

Sušenje, likanje, kodranje, spenjanje, pletenje … včasih se zdi, da urejanju las ni ne konca ne kraja. Za vse, ki si želijo frizure, ki bi jo le posušile in bile tako v najkrajšem možnem času pripravljenje za nove dogodivščine, smo pripravili vodič po frizurah za ženske, ki ne marajo zamudnega urejanja las. Preden preverite, katera frizura ustreza vašemu tipu las, pa naj poudarimo, da je pravilo številka ena pri doseganju preprostega režima urejanja frizure sprejemanje svoje naravne teksture las.

Valoviti lasje

Če smo popolnoma odkriti, so ženske z valovitimi lasmi na področju frizur vsekakor zmagovalke. Valoviti lasje so enostavno manj zahtevni kot skodrani in ravni lasje, saj njihova naravna tekstura ne zahteva dodatnega urejanja. Boemski kodri bodo enostavno vedno v modi, zato si svojih valovitih las nikar ne likajte, ampak naj vam jih pri frizerju uredijo v resasto frizuro, ki za odličen videz zahteva zgolj sušenje na zraku.

Ravni lasje

Ženske z ravnimi lasmi se rade pritožijo, da so njihovi lasje brez fenanja z okroglo krtačo popolnoma brez volumna. Velikokrat pa je za to kriva kar njihova frizura – ženske z ravnimi lasmi se za doseganje volumna namreč (pre)pogosto odločijo za resice, s katerimi dosežejo ravno obraten in tako nezaželen učinek. Ravni lasje izgledajo najlepše v obliki paža ali dolgega paža, saj tope konice lasem podarijo bogat in voluminozen videz.

Skodrani lasje

V kolikor imate naravno skodrane lase, jih najbrž redčite in tanjšate, saj topo odstrižene konice pri skodranih laseh velikokrat dosežejo videz božične jelke. Vendarle pa konic ne smete pretirano tanjšati. Najbolje je, da se odločite za topo odrezane rese, ki naj jih frizer nikar ne tanjša. Tako postrižene pričeske vam ne bo potrebno pretirano urejati, saj bo dovolj, če boste lase po umivanju počesali z glavnikom in jih pustili, da se posušijo na zraku.

V. J.

Foto: Byrdie

valoviti2.jpgValoviti lasjevaloviti.jpgValoviti lasje