Navade za naravno lepe lase

7. 8. 2022 // Lepota / Frizure

Ali ne bi bilo čudovito, če ne bi več poznale dnevov slabe pričeske? Ko bi lahko vse tiste drage izdelke za lase pustile na polici trgovine? Čudoviti lasje so lahko vaša resničnost, če razvijete nekatere zdrave navade ...

Lase ohranjajte čiste. Vsakodnevno umivanje z nežnim vlažilnim šamponom je povsem dopustno, če živite v mestu z visoko onesnaženostjo ali če vsak dan telovadite v telovadnici.

Lase vlažite. Tako kot vaša koža obraza potrebuje vlago, tudi lasišče potrebuje vlago, še posebej, če živite v suhem podnebju. Redno uporabljajte balzam in zaščitno sredstvo.

Ne zadržujte se predolgo na soncu. UV žarki, veter in slana voda izsušijo lase.

Izogibajte se toplotnemu oblikovanju. Če uporabljate likalnike in kodralnike, pred obdelavo obvezno uporabite zaščitno sredstvo proti vročini.

Smo tisto, kar jemo - in to velja predvsem za kožo, lase in nohte. Čim bolj zdrava je vaša prehrana, tem lepši so vaši lasje. Prehrana, bogata z železom, cinkom, maščobnimi kislinami Omega-3 in beljakovinami, bo pomagala spodbuditi vaše lasne mešičke k rasti.

Uživanje prehranskih dopolnil. Uporaba prave kombinacije mineralov, vitaminov, zelišč in aminokislin je lahko čudovita rešitev za zdravo polt, lase in nohte.

V. J.

Foto: Unsplash / Gian Cescon

gian-cescon-00byexkcska-unsplash.jpg