Profesionalni nasveti, kako do močnih in gostih las

4. 9. 2022 // Lepota / Frizure

Vsi imamo čudovite lase, ki so lahko ravni, valoviti ali skodrani. Vendarle pa prav vsaki ženski pride prav nasvet, kako do še bolj gostih in močnih las. Kot prvo je pomembno, da lase zaščitimo in uporabljamo prave izdelke za njihovo nego. Poleg tega pa obstaja še nekaj nasvetov, ki vam bodo prišli prav, če si želite še lepših in zdravih las. Pa poglejmo ...

1. Uporabite proteinsko masko

Beljakovinski tretman je ena izmed najboljših globinskij neg za gostejše in močnejše lase. Če imate uničene lase, si zdravljenje z vlaknatimi beljakovinami, kot je na primer keratin, privoščite vsaj enkrat na mesec. Lase boste tako okrepili s hranili, ki so ključnega pomena za vaše lase. Ta tretman je odličen za vse, ki lase barvajo, posvetljujejo ali kemično teksturirajo.

2. Ricinusovo olje

Ricinusovo olje je odlično za doseganje močnih in gostih las, saj vsebuje veliko vitamina E in maščobnih kislin, ki spodbujajo rast las. Ricinusovo olje lahko vmasirate v lasišče redno, 2 do 3 krat na teden. Ricinusovo olje naravno vlaži lasišče, pri tem pa ne zamaši lasnih mešičkov.

3. Izogibajte se prekomerni toploti

Vročinska obdelava in posledično škoda je ena najhujših stvari, ki se lahko zgodi vašim lasem. Laje, ki jih dolgotrajno toplotno obdelujemo, postanejo suhi, krhki in šibki. Če že morate uporabljati ravnalce in kodralnike las, pri tem ne pozabite uporabiti tudi zaščitnih produktov za lase. Lase raje sušite na zraku in za ravnanje uporabljajte sušilec las in ravno krtačo.

4. Lasem zagotovite potrebno valgo

Izbira izdelkov za lase, ki lasem pomagajo zadržati vso potrebno vlago, je ena izmed najboljših odločitev, če želite zdrave in dolge lase. Le lasje, ki imajo v sebi dovolj vlage, zdravo sijejo in se ne lomijo.

5. Zaščitne frizure

Poleg negovalnih produktov, lase ščitijo tudi določene pričeske. Debele kite in fige ( pri čemer lase spnemo z elastiko, ki las ne lomi) so popoln način za obvarovanje las pred zunanjimi dejavniki.

V. J.

Foto: Unsplah / averie woodard

lasje.jpeg