7 nasvetov za lepšo kožo v poletnih mesecih

18. 6. 2023 // Lepota / Novosti

Tako kot smo pozimi na lovu za hranilno bogato dnevno kremo, tudi prihod poletja zahteva spremembe v vsakodnevni negi kože. V tem obdobju leta, ko smo obkroženi z vlago in vročino, na počitnicah pa na kožo vplivajo še morje, veter, sol in večja izpostavljenost soncu, koža hrepeni po lahkotnih teksturah in kvalitetnih vlažilnih izdelkih.

Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, s pomočjo katerih bo vaša koža zdrava, sijoča in odporna na zunanje vplive tudi v toplih poletnih mesecih:

Posegajte po lažjih negovalnih izdelkih. V poletnih mesecih koža želi razbremenitve. Pravilo »manj je več« velja tudi tukaj. Manj nanosov različnih izdelkov in še ti naj bodo lažjih tekstur. Zamenjajte bogate negovalne kreme in balzame z lahkimi vlažilnimi kremami in serumi. Na ta način bo vaša koža ostala kvalitetno navlažena, a ne otežena. Če je vaša koža mastna, mešana ali problematična, izbirajte izdelke brez dodanih olj, saj ti pogosto mašijo pore.

umi so v zadnjih letih zavzeli pomembno mesto v kozmetičnih omaricah, predvsem zaradi učinkovitosti tretiranja specifičnih težav in lahke teksture, ki se enostavno vključi v vsako negovalno rutino. Zahvaljujoč visoki koncetraciji aktivnih sestavin le nekaj kapljic iz pipete poskrbi za očitno razliko, kar potrjujeta tudi dve novosti dermokozmetične znamke La Roche-Posay, ki do popolnosti zadovoljita potrebe kože v poletnih dneh – Cicaplast B5 serum predstavlja rešitev za dehidrirano in razdraženo kožo brez sijaja, Hyalu B5 serum za področje okoli oči pa vidno zmanjša temne kolobarje in gube okoli oči že po dveh tednih uporabe. Ja, natanko to tvoja koža potrebuje za neskočno sijoč, svež poletni videz.

Obvezno uporabljajte zaščitni faktor. Zaradi visokih temperatur in vlage v zraku se pore še hitreje mašijo, a ob tem je vseeno pomembno, da smo dosledni pri nanašanju kreme. Pomeni dodaten zaščitni sloj na koži in krepi kožno bariero, prav tako v kožo zaklene vlažilne serume, ki jih na kožo nanesemo vredno pred nanosom kreme. Strokovnjaki poudarjajo, kako pomembno je nositi zaščitni faktor 50 vse dni v letu, poleti pa moramo biti pri tem le še bolj dosledni, če se želimo izogniti opeklinam in celičnim poškodbam, ki vodijo do prezgodnjega staranja ali raka na koži. Svetujemo, da vašo dnevno kremo v poletnih dneh zanesljivo nadomesti krema z zaščitnim faktorjem, kot lahek fluid La Roche Posay Anthelios UVMune 400 SPF50+, primeren za vsakodnevno uporabo tudi na najbolj občutljivi koži, ali La Roche Posay Anthelios UVMune 400 fluid za mastno kožo. Ta fluida s sestavino Mexoryl 400 nudita zaščito pred UVA, UVB in infrardečim-A sevanjem ter onesnaževanjem, hkrati pa sta odporna na vodo, znoj in pesek.

Ne pozabite na antioksidante. Najboljši način za zaščito kože pred prostimi radikali je uporaba antioksidantov. Oni so namreč tisti, ki popravljajo posledice poškodb, ki so nastale zaradi izpostavljanja soncu, koži vračajo sijaj, pomlajajo kožo. Najboljši antioksidant je vitamin C, pomagajo pa mu tudi niacinamid, vitamin E, zeleni čaj in mnogi drugi.

Vsak večer poskrbite za nežno dvojno čiščenje obraza. V prvi fazi z izdelkom v obliki balzama, čistilnim oljem ali mlekom očistite obraz vseh nečistoč, ličil in UV filtrov, ki ste jih nanesli na kožo, saj so to krivci za zamašene pore in nastanek mozoljčkov. V drugi fazi z izdelkom v obliki pene ali gela očistite obraz globinsko in temeljito. V tem koraku lahko na koži izvedemo še nežen encimski piling.

Voda, voda in še enkrat voda! V poletnih dneh je bistvenega pomena, da telo hidriramo, saj na ta način iz telesa izplaknemo strupe, kar se vsekakor odraža tudi na stanju kože.

Jejte sezonsko sadje in zelenjavo. Naša telesa v poletnih mesecih hrepenijo po lahki, sveži in osvežujoči hrani. Poletje je idealen čas, da telo prečistite in ga oskrbite z ogromno dozo zdrave hrane in vitaminov.

Pojdite v senco. Izpostavljanje soncu škoduje koži, zato je pomembno, da se mu izogibamo, kolikor je le mogoče. Zdaj je idealen čas, da si omislite klobuk širokih obodov, se pocrkljate s sončnimi očali, s katerimi se že dolgo spogledujete, na plaži pa s knjigo poležavati v senci pod borovci.

Foto: Pexels, PR

pexels-aleksandar-pasaric-2464535.jpgla_roche-posay_hyalu_b5_serum_za_predel_okoli_oc_i_fotografija1.jpg