C&A kolekcija pomlad/poletje 2024 je čudovita

24. 11. 2023 // Scena / Dogodki

Včeraj je podjetje C&A v svoji tovarni jeansa v Mönchengladbachu v Nemčiji predstavilo kolekcijo za pomlad/poletje 2024 z naslovom »Iskanje lepote v kaosu«. Kolekcijo so predstavili vseevropskim novinarjem, medijskim partnerjem in vplivnežem.

Kot pove že ime, je C&A-jeva Tovarna za inovacije v tekstilu (FIT) ustvarjalno središče za raziskovanje novih in zelo učinkovitih proizvodnih postopkov. S tem želi C&A evropskemu trgu ponuditi jeans hlače, ki so izdelane z uporabo novih digitalnih tehnologij, obnovljivih virov energije in inovativnih tehnik, kot sta laser in nebuliranje, da bi znatno zmanjšali količino vode, potrebne za proizvodnjo. Lokacija odlično združuje grob, pristen industrijski občutek s presežnimi, električnimi svetlobnimi umetninami, ki so bile na modni reviji prikazane na stenah. Mickael Karkousse, vodja večkrat nagrajene belgijske elektro skupine GOOSE, je sodeloval z Reinhardom Vanbergenom, glasbenikom in skladateljem klasične glasbe. Skupaj sta ustvarila ekskluzivno glasbeno spremljavo za modno revijo C&A.

Glavne teme pomlad/poletje 2024
Za kolekcijo pomlad/poletje 2024 »Iskanje lepote v kaosu« so oblikovalci C&A razvili kolekcijo, ki temelji na štirih glavnih temah.

»Medtem ko smo raziskovali našo dediščino in zgodovino, zdaj opredeljujemo našo prihodnost. Ta most želimo zgraditi z jasnim ciljem, da oblikujemo prihodnost, v kateri bomo lahko vsi pristni. Od človeka k človeku – preprosto boljši smo skupaj! Ali ni iskanje lepote v vsakdanjem kaosu prav to, kar vsi iščemo? Še naprej proizvajamo kakovostno in cenovno dostopno modo za mnoge. Našim strankam omogočamo, da izgledajo, se počutijo in delajo dobro.«, pravi Mandy Hendriks, vodja oddelka Creative Women

S kolekcijo »Nove ikone« C&A na novo odkriva klasike, kot je minimalistična garderoba, in prikazuje kontrast med elegantnim in vsakdanjim slogom ter med moškimi in ženskami silhuetami, ki jih zaokrožujejo osnovne barve, kot so črna, bela in modra.

Most med mestnim življenjem in naravo predstavlja »Surova preprostost«. V izbranih videzih je možno najti surove teksture, uporabna in delovna oblačila v temni olivno zeleni in živahni škrlatni barvi, pa tudi selitev na podeželje.

Kolekcija »Kulturna izmenjava« prikazuje dediščino, obrtniške in folklorne veščine z vsega sveta. Videz je okrašen z grafičnimi potiski in resicami.

V kolekciji »Maksimalno izobilje« so predstavljeni kroji s cvetličnimi in sadnimi elementi, romantičnim plisejem in naborki. Pomlad je na dosegu roke z intenzivnimi barvami, kot so ožgano oranžna, malinova roza in rdeče-vijolična

C&A podpira ženske v Indiji

Eden od vrhuncev je, da je podjetje C&A sklenilo partnerstvo s podjetjem Rangsutra, ki v Indiji skrbi za enakost spolov. Skupaj z indijskimi ženskami je C&A ustvaril neverjetno, avtentično minimalistično kolekcijo. Te visokokakovostne ročno vezene kosi so prvič prikazali na modni reviji, aprila 2024 pa bodo prišli v izbrane poslovalnice po vsej Evropi. S tem C&A poudarja svojo zavezanost podpori ženskam in obrtnikom pri njihovi viziji pozitivnega vpliva na indijske skupnosti.

Še en vrhunec dogodka C&A je bila predstavitev umetniške razstave z naslovom »Pomen jeansa v zgodovini in družbi – od delovnih oblačil do najbolj demokratičnega modnega oblačila za vse in vse priložnosti, ne glede na obliko in velikost«. Ta razstava je priložnost dala desetim izbranim študentom Kraljeve akademije za likovno umetnost v Antwerpnu. Podjetje C&A je študente podprlo s kosi tkanin iz jeansa, hlačami iz jeansa in dodatki iz jeansa, ki jih je zagotovil FIT. Študenti so svoje izdelke iz jeansa predstavili vplivni in pomembni skupnosti modnih strokovnjakov.

Foto: C&A

c_a_groups_01.jpgc_a_groups_02.jpg