Te lepotne napake lahko predčasno postarajo kožo!

22. 7. 2020 // Lepota / Trendi ličenja

Če imate lepotno rutino, ki vam paše in zaradi katere vaša koža sije, je nikar ne spreminjajte samo zato, ker mi tako pravimo. Vsekakor pa vseeno preverite, katere lepotne napake, za katere običajno ženske mislijo, da ne škodijo koži, saj so oglaševane kot primerne in blagodejne, v resnici škodijo koži in so krive, da se ta prehitro stara.

Po mnenju mnogih strokovnjakov obstaja nekaj lepotnih navad in nagnjenj, ki koži obraza lahko hitro dodajo nekaj let. Če se želite izogniti uporabi krem proti staranju, preverite, kateri so to ...

Zaščitni faktor

Kremo z zaščitnim faktorjem je potrebno na kožo nanesti vsak dan - tudi v oblačnem vremenu škodljivi UV žarki prodrejo skozi oblake, okna in v vaše dermalne plasti!

Uporaba robčkov za odstranjevanje ličil

Prav imate, če domnevate, da robčki za odstranjevanje ličil nimajo kaj iskati v rutini ljubiteljic lepote. Poleg tega, da z njimi onesnažujemo planet, lahko škodijo tudi stanju naše kože. Večina tovrstnih robčkov vsebuje groba čistila in alkohole, ki koži prej škodijo kot koristijo. Robčki kože ne očistijo pravilno in namesto tega širijo bakterije po obrazu, kar lahko kasneje povzroči težave v obliki nečistoč, drgnjenje kože z robčki pa lahko kožo tudi stanjša.

V. J.

Foto: Instagram / @greceghanem

greceghanem.jpgFoto: Instagram / @greceghanem