Kako organizirati mizo za bolj produktiven delovnik


Ste imeli dolg teden dela, na vaši mizi vlada nered in zdi se vam, da se preprosto ne morete osredotočiti? Ko na mizi komaj najdemo prostor za odlaganje računalnika ali tipkovnice, to zaplete stvari.

Če ste preobremenjeni z natrpano mizo, ne skrbite. Zbrali smo nekaj navdiha, ki vam lahko pomaga začeti vašo organizacijsko pot.

Naj bodo stvari svetle in lahke

Če sovražite delo pod fluorescenčnimi lučmi, vas popolnoma razumemo. V prostoru, kjer imate delovno mizo, zamenjajte žarnico s takšno, ki odseva toplejšo svetlobo.

Dodajte prostor za shranjevanje

Če imate veliko knjig ali delate s tono materialov, ni nujno, da jih hranite na mizi. Pod in nad mizo poskusite dodati nekaj predalov in polic za shranjevanje vsega, kar potrebujete pri delu.

Dodajte prostor za shranjevanje za otroke

Če imate malčka, ki dela domačo nalogo za mizo, poskrbite, da bo tam dovolj prostora tudi za druge stvari. Pospravljanje igrač in šolske opreme naj bo odslej obvezno.

Kabli naj bodo organizirani

Zdi se, da je to neizogibno, vendar res ni potrebno, da so kabli vedno zapletena zmešnjava. Če imate prostor, namenite predal hranjenju dodatnih kablov, adapterjev in polnilcev, ki drugače ustvarjajo nered.

Uporabite namizni koledar

Velik namizni koledar lahko opravlja dve nalogi: ne le da spremlja roke in dogodke, ampak je odlična namizna podloga, če uporabljate miško ali prenosnik. Naj bo narejen iz materiala, ki pomagati preprečiti, da bi vaš prenosnik drsel naokoli, kot bi na gladki površini mize.

Razdelilnik predalov

Predali so odlični za skrivanje nereda, na žalost pa so odlični tudi v tem, da postanejo nered. Uporaba majhnih zabojnikov je odličen način za ločevanje predmetov, hkrati pa omogoča izkoristek celotnega prostora.

Uporabite police za razsute predmete

V večjih pisarniških prostorih je predalniški prostor dragoceno blago. Ko gre za razsute predmete, kot so pisala, papir in sponke, uporabite odprte police, da bodo stvari urejene in enostavne za dostop.

Vsaka površina je lahko pisalna miza

Ni vam treba imeti mize, da bi bili produktivni. Mesta, kot so kuhinjski in jedilniški pulti, so odlična mesta za delo. Le ne pozabite jih pospraviti po zaključenem delovniku ...

Dvignite zaslone, če lahko

Ne samo, da je to boljše za vašo držo, ampak lahko z dvigom zaslona s pomočjo stojala sprostite več dragocenega prostora na mizi.

Oživite prostor

Morda niso zelo funkcionalne v smislu produktivnosti, vendar rastline v delovnem prostoru ustvarijo bolj udoben in živ ambient. Nad pisalno mizo obesite lončnico in ustvarite zen kotiček, ki vas bo med delom pomiril.

V. J.

Foto: Unsplash/ Arnel Hasanovic

arnel-hasanovic-mnd-rka1o0q-unsplash.jpg